Haber Hatay

İskenderun Teknik Üniversitesi Öğrencilerinin Sorunları Meclis Gündeminde

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencilerinin barınma ve eğitim sorunlarına dikkat çeken bir soru önergesi verdi.


CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencilerinin barınma, ulaşım, beslenme ve hijyen sorunlarına dair soru önergesi verdi.

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, birçok sorunla uğraşan İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencilerinin sorunlarını meclis gündemine taşıdı. Gerekçesinde şu ifadelere yer verdi: “6 Şubat Depremi Hatay ilimizin de içerisinde olduğu bölgemizi deriden etkilemiş ve insanlarımızın evleri ve iş yerlerinin yanı sıra birçok kamu kurumumuzun hizmet binaları da önemli ölçüde zarar görmüştür. Bu binalar arasında, bakanlığınıza bağlı yurtlar da bulunmaktadır. Öğrenci yurtlarımızda şu ana kadar tadilat süreçleri tamamlanamamış olmasına rağmen İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörünün ifadesiyle 4 bin öğrenci yüz yüze eğitim için çağırılmış ve bu öğrenciler 02.10.2023 tarihinde eğitim öğretime başlamıştır. Bununla birlikte, üniversite rektörünün açıklamasına göre, geriye kalan 11 bin öğrencinin ara sınav ve final sınavlarının yüz yüze yapılacağı gerekçesiyle sınav dönemlerinde çağırılacağı ifade edilmiştir. Öğrencilerin de bulunduğu NATO çadır kentinde ise yaygın bir haşere sorunu olduğu, bu sorun nedeniyle çadırda barınmanın ve ders çalışmanın güç olduğu, haşere sorununun aynı zamanda sağlıkla ilgili endişelere yol açtığına dair endişeler de İskenderun halkının ve öğrencilerin müşteki olduğu konular arasında yer almaktadır.”

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar