Haber Hatay

Bakan Özhaseki, Medya Buluşması'nda Deprem Bölgesi Hakkında Konuştu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem sonrası bazı şehirlerde merkezlerin neredeyse yüzde 90 oranında yok olduğu ifade etti.


Gazetecilere açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinde toplam 18 ilin ve 14 milyon insanın etkilendiğini ifade etti. Özhaseki, “Merkezler neredeyse yüzde 90 yok oldu. 254 bin konutla Hatay önde, Kahramanmaraş 112 bin, Malatya 103 bin ve Adıyaman’da da bu sayımız 64 bin. Şu an 1 milyon 900 bin vatandaşımız evlerinden uzakta. Bunlardan 80 bin kadarı yurtlarda ve sosyal tesislerde misafir oluyor. 325 bin aileye kira yardımı yapmaya devam ediyoruz. Bu sebeple, bizim gece gündüz demeden, tüm vatandaşlarımızı sağlıklı bölümlere, kendi evlerine almamız gerekiyor” diye konuştu.

Fay kırıklarının olduğu yerde yapılaşma olmayacağını bir kez daha yineleyen Bakan Özhaseki, “Fay hatlarının geçtiği yerlerde asla yapılaşma olmayacak. Şehirlerin en merkezinden geçebilir ki Adıyaman’da, Kahramanmaraş’ta, Hatay’da bunu görebiliyoruz. Oralarda asla yapı olmayacak. Dere yataklarına asla yapılaşma bundan sonra olmayacak. Belki de bu daha çok Hatay’ı ilgilendiriyor. İşte orada Asi Nehri’ne ulaşan yataklar var. Bunların üzerine de asla yapı yaptırmamamız lazım” dedi.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar