Haber Hatay

Hatay'da Deprem Sonrası Obruk Oluşumu Devam Ediyor

Hatay'ın Hassa ilçesinde, 6 Şubat depremleri sonrasında oluşan obruklar, iki ayda üçe yükseldi.


Yüzyılın felaketinin neden olduğu depremler sonrasında, Hatay’ın Hassa ilçesinin Amanos dağları eteklerindeki kırsal alanda iki ayda üç obruğun oluştuğu bildirildi.

Türkiye’de belirgin olarak Konya Ovasında görülen, geniş ve derin Obruk, Hatay’da da Amanos dağının zirvesinde de oluşmuştu. 6 Şubat depremleri sonrasında Hassa’nın Katranlık Köyü bölgesinde yaz ayında da fark edilen Obruklar yöre halkı tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Bu sefer oluşan obruğun yüz metre uzağında iki farklı noktada obruklar oluştu. Biri Beş metre derinliğinde diğeri ise yana doğru derinleşerek giden obruklar, köy halkını kaygılandırdı. Yukardan gelen su ise Obruğa girerken alt taraftan suyun çıkmadığı gözlendi.

Köylülerden Adem Toprak zeytinliğe geldiğinde iki yeni obruğu fark ettiğini belirterek “Aşağıda iki tane oluşmuştu, iki ay önce. Buradan geçerken iki farklı noktada yüz metre arayla yeni obruklar oluşmuş. Akan su da yeni oluşan obruğun çöküntüsüne giriyor, ancak kayboluyor, aşağıdan çıkmıyor. Nereye gittiği belli değil. Yetkililerden incelemeler yapması için köye davet ediyoruz” dedi.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar