Haber Hatay

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve Hatay Halkı, Adalet İçin Yürüyüşe Başladı

Türkiye İşçi Partisi(TİP), Hatay Milletvekili Can Atalay olmak üzere bütün Gezi tutsaklarının tahliyesi için Ankara’ya kadar sürecek olan “Özgürlük Yürüyüşü”nü yağmur altında Hatay’dan başlattı.


Günde ortalama 30 kilometre yol kat edilmesi planlanan yürüyüşün ilk gününde, Defne’deki Asi Yaşam Merkezi Sosyal Alanı’nda basın toplantısı düzenlendi. Ardından TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, TİP Milletvekili Ahmet Şık, Can Atalay’ın annesi Şükran ve babası Mustafa Atalay ile aile üyeleri ve iradesi yok sayılan Hatay halkı, Antakya’da bulunan Hatay Meclis Binası önünden Samandağ’a yürüdü.

İkinci gün Samandağ’dan sürecek olan yürüyüşün durağı Arsuz Kale Köyü olacak. Üçüncü günün durağı ise Arsuz Gökmeydan. Dördüncü gün Gökmeydan’dan İskenderun’a devam edecek yürüyüş, sonraki günlerde Osmaniye, Adana, Konya’da devam edip Ankara’da son bulacak.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, yürüyüşü “tarihi” olarak nitelendirerek, “Yürüyüşümüzü Hatay’dan başlatıyoruz çünkü burası on binlerce yurttaşımızın iradesinin gasbedildiği bir kent. Depremde on binlerce insanımızı kaybettiğimiz bir kentteyiz. Yürüyüşümüzü Hatay’dan başlatıyoruz çünkü Gezi, bir davanın konusu olacaksa, önce Ali İsmail’in, Abdocan’ın, Ahmet Atakan’ın hesabının sorulması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Yargıtay’ın Gezi davasındaki cezaları onamasına da tepki gösteren Baş, “Gezi direnişi dünyanın en barışçıl, en insani ve en haklı itirazlarından bir tanesi. Bu ülkede milyonlarca insanın parçası olmaktan onur duyduğu bir direnişi suçlu ilan etmeye kalkmak milyonlarca yurttaşımıza hakaret etmektir. Kararı verenler ülke tarihine kara leke olarak geçecek. Gezi bir itiraz hareketidir. Gezi, Türkiye’nin yüz akı olan, dünyaya örnek olmuş köklü bir direnişin adıdır” dedi.

Tarihi Hatay Meclis Binası önünde yapılan açıklamada ise Can Atalay’ın babası Mustafa Atalay, oğlunun mesajını paylaştı: “Bizimle ilgili delil olmamasının ötesinde şiddet iddiası da yok. Herhangi bir şiddet eylemi ile aramızda bağlantı dahi kurulamıyor. Adaletsizlik sadece devleti değil, toplumu çürütür. Dünyaya bu pencereden bakmak zorunda değiliz ama bu hukuksuzluğa herkesin itiraz etmesini bekliyoruz” dedi.

Yürüyüşün ilk gününde CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, CHP Hatay İl Örgütü, Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleri, Yeşil Sol Parti Milletvekilleri ve Hatay İl Örgütü, EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk ve EHP heyeti, Toplumsal Özgürlük Partisi Hatay İl Örgütü, EMEP Genel Başkan Yardımcıları, EMEP Hatay ve Adana İl Örgütleri, SYKP Eş Başkanı Canan Yüce ve SYKP İl Örgütü, Devrimci İşçi Partisi’nden Şiyar Rişvanoğlu ile Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan da destek verdi.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar