Haber Hatay

CHP'den Hatay'da Seçim Sonuçlarına Tepki: "Adalet İstiyoruz!"

CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş, AKP'li rakibi Mehmet Öntürk'e mazbata verilmesine tepki göstererek YSK'ya "hadis"le çağrıda bulundu.


Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş, AKP'li rakibine mazbata verilmesine tepki göstererek YSK'ya "Bir saatlik adalet 70 yıllık ibadetten iyidir" hadisiyle seslendi.

Savaş, CHP MYK Üyeleri ile birlikte YSK önünde yaptığı açıklamada Hatay'da yaşanan seçim usulsüzlüklerine ilişkin iddialarını dile getirdi. Dün YSK'ya seçimin iptali için başvuruda bulunduklarını hatırlatan Savaş, "Rahmet ayındayız. Eminiz ki içerideki hakimler ibadetlerini yapıyor ve akşam oruçlarını açacaklar. Peygamber Efendimiz 'Bir saatlik adalet yetmiş yıllık ibadetten iyidir' diyor. Biz içerideki hakimlerimizin bunun ne demek olduğunu bilerek karar vermesini bekliyoruz" dedi.

Hatay Valisi'ne de yüklenen Savaş, "Seçimi rakibe kazandırmak için maddi manevi çalıştı. Mahalle mahalle gezip muhtarlardan iktidar adına oy istedi" ifadelerini kullandı.

Savaş, 400 milyon civarında negatif tweet atılarak depremin sorumlusunun CHP ve Lütfü Savaş olarak gösterildiğini savundu. Savaş, "Hükumet bu depremin altında kaldı. Diğer illerde enkazlar dahi kaldırılamadı. Küçücük bir belediye bütün dünyadan yardım istememiş bir dönemde 4.seviyede depremde biz bu yükü tek başımıza kaldıramıyoruz gelin birlikte kaldıralım dediyse bile büyükşehir belediyesinin tek başına bu yükün altından kalkması mümkün değildi. Anma iktidar zamanında gelemediği ve bugüne kadar çözemediği sadece enkaz kaldırma işinden bile büyükşehri sorumlu tutmuştur. Bütün sorumluluk bakanlık ve hükumette olduğu halde bütün sorumluluğu belediyeye yıkmaya çalıştılar" diye konuştu.

Savaş, "Hatay'da 50 milyar dolardan fazla rant var. İktidar rant peşinde koştuğu için o rantı kendi yandaşlarına paylaştırmak amacıyla seçimi kazanmak istiyor" dedi.

Seçmenlerin Hatay'a kaydırıldığını da öne süren Savaş, "Hayatını kaybetmiş insanların seçim listesinde yer alması sizce de manidar değil mi? Kanunen 20 tane sandık başı olması mümkün olmayan insan sandık başkanı olmuş. Bunların olması seçimin iptaline yönelik bir harekettir" ifadelerini kullandı.

Lütfü Savaş'ın YSK'ya hadisli çağrısı ve seçim usulsüzlüklerine ilişkin iddiaları, Türkiye'de gündem oldu.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar