Haber Hatay

BDDK personeline kira yardımına CHP'den tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Servet Mulaoğlu, BDDK personeline yapılacak kira yardımının tüm kiracılara yapılmasını istedi.


Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Servet Mulaoğlu, BDDK personeline yapılacak kira yardımının tüm kiracılara yapılmasını istedi.

Milletvekili Mullaoğlu açıklamasında; “Kış aylarının başladığı şu günlerde Hatay’da depremzedelerimiz konteyner sorunu yaşarken BDDK çalışanlarına 30 Bin tazminat ödenmesi kararı verildi. Henüz emeklilere 5 Bin TL ikramiyeyi dahi çok görürken BDDK üyelerine verilecek olan bu ödeme kabul edilemez. Bu tazminatın İstanbul’da bulunan finans merkezine taşınan BDDK personeline İstanbul’da yaşam daha zor olduğu gerekçesiyle ödeneceği belirtilmektedir. Bu karar ile 7.500 TL ile geçinmek zorunda olan emekliler, asgari ücretle kirasını dahi ödeyemeyen çalışanlar görmezden gelinerek geçim koşullarının ne kadar zor olduğu açıkça ifade edilmektedir. Eğer vicdan sahibiyseniz İstanbul başta olmak üzere tüm illere kiracılara yardım edilecek olan düzenlemeyi buyurun getirin hep beraber geçirelim. Geliri iyi olanlara, 3-5 maaş alanlara, görevlerinin gereği katıldıkları toplantılarda huzur hakkı adı altında haksız kazanç sağlayanlara değil, bu toplumda gerçek ihtiyaç sahiplerine, evine ekmek götüremeyenlere, kirasını ödeyemeyenlere, depremde bütün gelirini kaybedenlere yardım elini uzatmalıyız” dedi.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar