Haber Hatay

Bakanlar Değil, İş Yapacak Profesyoneller Gitmeli

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Türkiye'deki deprem bölgelerine yönelik önemli bir çağrıda bulundu.


Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, deprem bölgelerine bakanlardan çok iş yapacak insanların gitmesi gerektiğini belirterek, bakanlardan ayak bağı değil halka hizmet etmelerini istedi.

TBMM oturumun da konuşan Çalışkan, “Türkiye’de kentsel dönüşümden bahsederken, deprem bölgesini ele almak gerekir. Deprem bölgesinde halen çok büyük sorunlar var. Cep telefonu operatörleri yeterli çalışmıyor. İmar planları tamamlanmadı. İnsanlar kendi evlerini yapmaya başladı. Yeniden plansız yapılaşma ve çarpık kentleşmede ortaya çıkmaya başladı. Deprem bölgesine yapılan ziyaretlerle ayak bağı olmamalı, halka hizmet olmalı. Sayın bakanlar özel uçaklarla deprem bölgesine geliyor. Tüm Kamu Kurumları iş bırakıyor. İl Müdürleri, Kurum Müdürleri valiyle beraber toplanıyor, sayın bakanı karşılıyor. Vali ziyareti ardından AFAD’da sunum, sonra konteyner kente giderek orada bir poz veriliyor, yemek saati ise ellerine tabdolt alarak depremzedelerle yemek yeniyor. Değilse bir depremzede çocuk ile kucağa alınarak poz veriliyor. Aslında burada yapılması gereken şey bölgeye bakanlardan ziyade teknokratların, bürokratların, hazine temsilcisinin, iş yapacak olan insanların gitmesi gerekiyor.” dedi. 

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar