Haber Hatay

İyilik Tırı Hatay'da! Lösemili Çocuklara Umut Işığı Oldu

Depremden etkilenen lösemili ve kanserli çocuklara umut dağıtmak için yola çıkan LÖSEV İyilikler Tırı, Hatay'da da ihtiyaç sahiplerine ulaştı.


Hataylı depremzede lösemili çocuklara umut aşılamayı hedefleyen LÖSEV İyilikler TIR’ının son durağı Hatay oldu.

Lösemi ve kanser ile mücadele eden ailelere yardım ulaştırmak amacıyla deprem bölgesine doğru yola çıkan İyilikler Tırı, yardımlarına Hatay’da devam etti. Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, yardımlarını “İyilikler Tırı Projesi” kapsamında deprem bölgesindeki lösemi ve kanser ile mücadele eden ailelere ulaştırıyor. Ailelerin giyim, tekstil, gıda, et, kırtasiye, oyuncak, kuru gıda, temizlik malzemeleri gibi tüm temel ihtiyaçları karşılanıyor. İyilikler Tırı Malatya, Elazığ, Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep’ten sonra Hatay’da yaşamlarını sürdüren ailelere yardımlarını ulaştırdı.

İYİLİK DOLU TIRI HATAY’DA LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA UMUT TAŞIDI

Ankara’dan yola çıkan LÖSEV İyilikler Tırı, Anadolu’nun en uzak şehirlerinden en ücra köylerine ulaşmanın, buradaki lösemili ve kanserli çocukları sevindirmenin mutluluğunu yaşatmaya devam edecek. LÖSEV İyilikler Tırı’nın bundan sonraki duraklarında da hazır bulunacak; gıda, giyim, tekstil, kırtasiye, oyuncak, bilgisayar, mobilya, temizlik malzemesi ve bunun gibi yüzlerce yardımı LÖSEV’e kayıtlı aileler ihtiyaçlarına göre, gönüllerince seçebilecek. LÖSEV’e kayıtlı çocuklar oyuncaktan bisiklete, kırtasiyeden çalışma masasına ihtiyaçlarını istedikleri gibi seçme fırsatı yakalayacak.

“ONLARA HER DAİM MORAL VE MOTİVASYON AŞILAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

LÖSEV İyilik Tırı projesinin amacını anlatan LÖSEV Adana İrtibat Ofisi İl Koordinatörü Betül Özgüven; “Biz bölge ofisi olarak hizmet vermekteyiz. İyilikler TIR’ı bu hafta tekrar tekerini döndürmeye başladı. Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep ve şuanda da Hatay’da İyilikler TIR’ımız. Biz burada lösemili çocuklarımıza, diğer tanılı çocuklarımıza ve yetişkin kanser hastası olan vatandaşlarımıza ayni ve nakdi yardımlarımızı iletiyoruz. Tabiki deprem bölgesi olduğu için oldukça yoğun bir şekilde yardım faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Bir nebze olsun çocuklarımızı hem eğlendirebilmek, hem de ailelerimizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere buradayız. Hatay’dayız, onların yanındayız. Tüm bu yardımları hastalarımıza iletmemizde bizlere destek olan tüm bağışçı ve gönüllülerimize sonsuz teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

LÖSEV İyilikler TIR’ı kamp kurduğu Hatay’da çocuklara yönelik program çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenledi. Lösemili çocuklar program boyunca eğlenceli anlar yaşadı.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar