Haber Hatay

Türk Hava Yolları Hedefi 2033'te 171 Milyon Yolcu!

Dünyanın en çok noktasına uçan havayolu şirketi Türk Hava Yolları (THY), 91. kuruluş yıl dönümünde 2033 yılı için iddialı hedeflerini açıkladı.


Türk Hava Yolları (THY), 2033 yılında filosunu 813 uçağa çıkararak yıllık 171 milyon yolcu taşımayı hedefliyor. Bu iddialı hedef, THY'nin küresel havacılıktaki lider konumunu daha da güçlendirmeyi ve Türkiye'yi uluslararası bir havacılık merkezi haline getirmeyi amaçlıyor.

91. kuruluş yıl dönümünü kutlayan THY, 1933 yılında 5 uçaklık bir filoyla faaliyete başlamıştı. Bugün ise 450'den fazla uçaklık filosu ve 33 binin üzerinde çalışanı ile dünyanın en çok noktasına uçan havayolları arasında yer alıyor.

THY'nin bu başarısının arkasında özverili çalışanları, modern filosu ve geniş uçuş ağı yatıyor. Havayolu şirketi, son 20 yılda küresel bir oyuncu haline gelerek Türkiye ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sağladı.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, "2033 yılında kutlayacağımız 100. kuruluş yıldönümü için büyük hedefler belirledik. Bayrak taşıyıcı olarak, eşsiz uçuş ağımız, modern filomuz ve güçlü finansal performansımızla milletimizi göklerde temsil görevimize şevkle devam ediyor, ülkemize ve sektörümüze olan katkımızı katlayacak stratejiler geliştiriyoruz. İnanıyoruz ki, Türk Hava Yolları ailesi olarak birbirimize ve markamıza inandığımız zaman yapamayacağımız bir şey, ulaşamayacağımız hiçbir hedef yok" dedi.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar