Haber Hatay

Kırşehir Valiliği ve AFAD İşbirliği İle Kuyumcular Çarşısı Ayağa Kalktı

İskenderun’da işletmeleri depremde zarar gören kuyumcular için Kırşehir Valiliği ve AFAD işbirliğinde oluşturulan prefabrik Yeni Kuyumcular Çarşısı açılışı törenle yapıldı.


Kurtuluş Mahallesi’nde ahşaptan oluşturulan ve 12 esnafı yeniden işyerine kavuşturan çarşının açılışına Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Kuyumcular, Saatçiler ve Fotoğrafçılar Odası Başkanı Uğur Fırat, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, İskenderun Koordinatör Kaymakamı Büşra Güllü, İskenderun Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Belen Emniyet Müdürü Volkan Cansever, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar, kuyumcu esnafı ve vatandaşlar katıldı.

İskenderun’da işletmeleri depremde zarar gören kuyumcular için Kırşehir Valiliği ve AFAD işbirliğinde oluşturulan prefabrik Yeni Kuyumcular Çarşısı açılışı törenle yapıldı.

Bir daha yaşanmamasını temenni ettiği deprem felaketinde çok büyük kayıplar verildiğini söyleyen Kuyumcular, Saatçiler ve Fotoğrafçılar Odası Başkanı Uğur Fırat, iş yerlerine yerleşen esnafa hayırlı işler, bol kazançlar diledi.

İlçede ekonomik hayatın devam etmesi için çalışmaların hızla sürdüğünü söyleyen İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, ı belirterek, “El birliğiyle bu zor günleri de geride bırakarak şehrimizi yeniden ayağa kaldıracağız. Rabbim esnaflarımıza hayırlı bereketli kazançlar nasip eylesin inşallah” dedi.

Tüm sorunların geleceğe umutla bakılarak çözüleceğini söyleyen Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel de, çarşının ilçeye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bereketli olsun, bol kazançlı olsun, her şey İskenderun için olsun diyorum, yaşasın İskenderun” şeklinde konuştu.

Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz ise, depremin yaralarının sarılması için her kurumun özveriyle çalıştığını söyleyerek, “Rabbim bu ülkeye bu ülkeye bir daha böyle acılar ve felaketler yaşatmasın” dedi.

Açılışın ardından, Başkan Uğur Fırat, davetlilere kuyumcular çarşısını gezdirdi.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar