Haber Hatay

Havalimanı Değişikliğiyle Hataylılar Mağdur Mu Olacak?

Hatay Havalimanı'ndaki onarım çalışmaları sürerken, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nın 11 Ağustos'ta kapanacak olması Hataylı ve Adanalı vatandaşları olumsuz etkileyecek.


Hatay’da 6 Şubat ve sonrasındaki depremlerden hasar gören Hatay Havalimanı’ndaki onarım ve iyileştirme çalışmaları aralıksız devam ederken Adana Şakirpaşa Havalimanı üzerinden yurtiçi ve yurt dışı seyahatlerini gerçekleştiren Hataylı vatandaşlarımızın artık yeni bir sorunu var.

Adana ve Mersin illeri arasına inşa edilen Çukurova Havalimanı'nın 11 Ağustosta faliyete gireceeğinden dolayı kapanacak olan Adana Şakirpaşa Havalimanını tercih eden yolcular Adana Şehirler arası otogara 40 km uzaklıkta açılacak olan Çukurova Havalimanını tercih etmek zorunda kalacak.

Hatay merkeze 200 km uzaklıkta bulunan ve yerlerşim yeri içerisinde olması nedeniyle ulaşımı kolay olup Adana Şehirler arası terminale 5 km mesafede bulunan Adana Şakirpaşa  havaalanının son durumu hakkında  10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından net bir açıklama yapılması bekleniyor.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı,Hatay Havaalanı Çalışmaların hızla devam ettiğini pistindeki yenileme süreci ve yeni pist inşaatının hızla devam ettiğini belirti.

Hatay Havalimanı onarımı ve yeni pist çalışmaları kapsamında;
• 45 metre genişlik,
• 3 bin metre uzunluk,
• 1 yeni pist inşa edilmektedir.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar