Haber Hatay

HATSU, Hatay'da Artan Su Sorunlarına Hızlı Müdahale Ediyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) Genel Müdürlüğü, son günlerde artan kullanma suyu sıkıntısıyla ilgili şikayetleri değerlendirerek halka açıklamalarda bulundu.


Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) Genel Müdürlüğü, son günlerde artan kullanma suyu sıkıntısı ile ilgili şikayetlere cevap verdi.

Şehrin birçok yerinde ağır hasarlı binaların yıkımı esnasında bulunan ana isale hatları üzerindeki boruların kırıldığını, yapılan çalışmalar neticesinde yıkım esnasında moloz, mucur, taş ve kumların da su borularının içine girdiği ve bunların da tıkanmaya neden olduğu belirtildi. Yukarıdaki görüntüler ise Antakya Atatürk Caddesi ve Akevler Mahallesi’nden.

Atatürk Caddesi’nde iş makinesi yerdeki demirleri ezerken, aynı işlemin yapıldığı Akevler Mahallesi mezarlık yolundaki su borularının ise patladığı görüldü.

HATSU Genel Müdürlüğü tüm arıza ekiplerinin sahada olduğunu, çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini açıkladılar.

Bölgede incelemeler yapan HATSU Genel Müdürlüğü ekipleri, tespit edilen arızaları tek tek çözmeye çalıştıklarını belirterek; “Son günlerde ağır hasarlı binaların yıkımına hız verildi. Buna bağlı olarak birçok bölgede yıkımlar ve enkaz kaldırma işlemleri devam ediyor. Şehrin birçok noktasında ana isale hatlarımız enkaz kaldırma işlemleri sırasında zarar gördü. Tespit edilen yerlerde çalışmalarımız sürüyor.

Ancak birçok noktada meydana gelen arızalara ise moloz yığınlarıdan dolayı müdahale edemiyoruz. İş makinelerinin, enkaz içerisinden demirleri ayıkladıktan sonra çıkan molozları yerinde bırakması işimizi zorlaştırıyor. Arıza tespitlerinde birçok yerde sıkıntı yaşamaktayız. Şebeke onarımını yaptığımız bölgelere su vermeye başladık. Su sağladığımız bölgelerde de ekip sayılarımızı artırarak lokal arızalara müdahale ediyoruz. Sahada Konya Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle koordineli çalışıyoruz. Bizlere bu konularda ve teknik destek konusunda çok yardımcı oldular. Kendilerine ilk günlerden bu yana yanımızda oldukları için teşekkür ediyoruz” dediler.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar