Haber Hatay

Hatay Kart ile Sosyal Yardım ve Ulaşım Tek Kartta!

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik "Hatay Kart" projesini hayata geçirerek sosyal desteği ve ulaşımı tek kartta buluşturuyor.


Hatay Büyükşehir Belediyesi, il genelinde şehrin yeniden ayağa kalkması için yapmış olduğu alt ve üst yapı hizmetlerinin yanı sıra sosyal ihtiyaçlara yönelik etkinlik ve çalışmalara da imza atıyor.

HBB Başkanı Mehmet Öntürk, seçim vaatlerinden birisini daha yerine getirerek ihtiyaç sahibi vatandaşların ekonomisine katkı sağlayacak ve birden fazla alanda kullanılabilecek Hatay Kart projesini hayata geçiriyor.

Proje kapsamında her ay düzenli olarak limiti güncellenecek ve il genelindeki yerel marketlerde kullanılabilecek olan Hatay Kart’la aynı zamanda Büyükşehir ekosistemindeki her türlü ödemeler de yapılacak.

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik "Hatay Kart" projesini hayata geçirerek sosyal desteği ve ulaşımı tek kartta buluşturuyor.

ULAŞIMDA DA KULLANILABİLECEK

Büyükşehir bünyesinde hizmet veren toplu taşıma araçlarında da kullanılabilecek Hatay Kart sayesinde vatandaşlar ayrı bir kart çıkarmak zorunda kalmayacak.

Başkan Öntürk konuyla ilgili açıklamasında “Bizim Hatay Kart’ı çıkarma amacımız sosyal destek alan vatandaşlarımızı kimsenin bilmemesi. Bu kart yardım alanın da yardım edenin de cebinde olacak. Biz, ‘bir elin verdiğini öbür elin görmesin’ diyen büyüklerimizin izinden gidiyoruz. Vatandaşımız, kartını ister market alışverişinde kullanır, ister ulaşım ödemesinde kullanır.” ifadelerini kullanarak çok amaçlı ve kullanışlı bir Hatay Kart’la vatandaşların birçok noktada yanlarında olmayı hedeflediklerini ifade etti.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar