Haber Hatay

Hatay'da Mezarlıklar Bakımında Büyükşehir'den Kapsamlı Çalışma

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), il genelindeki tüm mezarlık ve kullanım alanlarında kapsamlı bakım ve temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.


Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), il genelinde tüm mezarlık ve kullanım alanlarında kapsamlı bakım ve temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ekipleri; şehitlikler, Narlıca Deprem Şehitleri Mezarlığı, mahalle mezarlıkları, özel aile mezarlıklarının yanı sıra farklı inançlara ait mezarlıklarda da çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda sulama, yıkama, budama, çim biçme, yol düzenlemeleri ve mezar taşlarının temizlenmesi gibi işlemler düzenli olarak gerçekleştirilirken çevre düzenlemeleri ise özenle yapılıyor.

Ekipler; günlük, haftalık ve aylık bakım planlarına göre hareket ederek tüm kabir alanlarının düzenli olarak temizlenmesini ve bakımla ilgili ihtiyaçlarını karşılıyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), il genelindeki tüm mezarlık ve kullanım alanlarında kapsamlı bakım ve temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

CENAZE HİZMETLERİ TAMAMEN ÜCRETSİZ

HBB yetkilileri cenaze hizmetleri konusunda defin ve nakil işlemlerinin Büyükşehir tarafından tamamen ücretsiz olarak karşılandığını hatırlatarak vatandaşların cenaze hizmetleri sırasında herhangi bir ücret ödememesi gerektiğini vurguladı.

HBB Başkanı Mehmet Öntürk’ün mezarlıklar konusundaki hassasiyetini aktaran yetkililer, sadece özel veya dini günlerde değil, mezarlıklarla sürekli ilgilendiklerinin altını çizdi.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar