Haber Hatay

Gazi Olduktan Sonra Yılmadı Yürümeye Başladı

Hataylı 21 yaşındaki gazi Uzman Çavuş Yusuf Deli, protez takıldıktan sonra başladığı tekerlekli sandalye basketbolunda milli formayı giymeyi hedefliyor.


Irak’ın kuzeyinde düzenlenen Pençe-Şimşek operasyonları sırasında 2020’de el yapımı bombaya basarak sol bacağını kaybeden Hataylı 21 yaşındaki gazi Uzman Çavuş Yusuf Deli, protez takıldıktan sonra başladığı tekerlekli sandalye basketbolunda milli formayı giymeyi hedefliyor.

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Şimşek operasyonları sırasında bacağını kaybeden Hataylı Komando Uzman Çavuş Yusuf Deli, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ardından Ankara Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavi sürecinin ardından yaklaşık 2 ay sonra yeniden ilk adımlarını attı.

Aynı zamanda Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 2. sınıf öğrencisi olan Uzman Çavuş Deli, küçüklüğünden itibaren asker olmayı istediğini ve hedefine ulaştığını anlatarak, daha önce de spor yapmayı çok sevdiğini, gazi olduktan sonraki hedefinin de Milli Takım forması giymek olduğunu ifade etti.

Olay sonrası hayata bakışının değiştiğini anlatan Deli, “Askerlikten önce de futbol oynuyordum, her zaman spor yapıyordum. Gazilerin burada antrenman yaptığını gördüm, ben de katıldım. Tekerlekli sandalye basketbolu oynamaya başladım. Memleketimde de Hatay Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’na girdim. Hedefim milli sporcu olmak” dedi.

En büyük hedefinin milli takıma girmek olduğunu ve bunun için çok çalıştığını dile getiren Deli, taburcu edildikten sonra döndüğü memleketinde 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremi ailesiyle yaşadığını ve depremden dolayı antrenmanlara katılamadığını ifade etti.

Bunun kendisini çok üzdüğünü ama bireysel olarak idmanlarına devam ettiğini kaydeden Deli, “Depremden de sağ çıkabildim, sevdiklerimi kaybettim. Yaklaşık 7 ay geçti ama acısını sürekli bir yanımızda hissediyoruz. Ancak yaptıklarım ve yapacaklarımla örnek olmaya devam edeceğim. Gazilerimizi ve engellilerimizi spora teşvik etmek için elimden geleni yapacağım” şeklinde konuştu.
Gelecekte basketbol antrenörü olmak için çabalayacağını söyleyen Deli, bundan sonra hayatını spor üzerine kurmak ve bu alanda tüm gazilere örnek olmak istediğini vurguladı.

Yürüyebilmenin ve yeniden ayağa kalkabilmenin mutluluğuyla yaşama daha sıkı tutunduğunun altını çizen Deli, “Hep asker olmayı istedim. Bu hedefime ulaştım. Asker olduktan sonra Kuzey Irak’taki operasyonda başarılı bir şekilde görevimi yaptım, birçok görevlerde bulundum ve gazi oldum. Gazi olduktan sonra da hiçbir şeyi bırakmadım. Bugün tekrar beni çağırsalar, tekrar giderim. O derece askerliği seviyorum.

Cumhuriyet’imizin 100. yılında da bütün ebediyete intikal eden şehitlerimizi rahmetle anıyorum, tüm gazilerimizi kutluyorum. Biz her zaman buradaydık, burada olmaya devam edeceğiz. Kimsenin gözü arkada kalmasın, her zaman Türk bayrağımızı dalgalandırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

"Sosyal hayata adapte olmuş durumda”

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ankara Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Engin Koyuncu da gazi Yusuf Deli’nin sağlık durumuna ilişkin bilgi verirken, Deli’nin hastaneye geldiğinde sol bacağında ampütasyon, sağ bacağında da kırık ve farklı sorunların bulunduğunu belirtti.

Yusuf Deli’nin şu anda sol bacağındaki proteziyle yürüyebildiğini ve  sosyal hayata adapte olduğunu ifade eden Başhekim Koyuncu, sportif faaliyetlerde bulunan gazinin genel sağlık durumunun çok iyi olduğunu, basketbolun yanı sıra paraşütle atlama gibi aktiviteleri rahatlıkla yapabildiğini, diğer gazilere ve engelli vatandaşlara örnek olduğunu söyledi.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar