Haber Hatay

Denizli'de Hataylı Depremzedeler Bir Araya Geldi: Dayanışma ve Yardımlaşma Çağrısı

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen ve Denizli'ye yerleşen Hataylılar, ilk kez bir araya gelerek yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini paylaştı.


On bir ili etkisi altına alan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat deprem felaketi sonrası Denizli’ye yerleşen ve önceden gelmiş Hataylılar kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda deprem sonrası gelenlerin yaşadıkları sorunların nasıl aşılacağı, aralarında dayanışmanın nasıl sağlanacağı konusunda görüş alış verişi yapılan Toplantıda girişim grubu sözcüsü Özcan Barutçu yaptığı değerlendirmede “Hemşerilerimizin katılımının yoğun olduğu buluşma ile bir birinden habersiz birçok hemşerimiz görüşme fırsatı yakaladık” dedi.

Hataylı depremzedeleri buluşturan toplantıda yapılan konuşmalarda, başta AFAD, Kızılay ve belediyelerin yaptığı yardımlardan etkin yararlanmak için çalışma yapılması, aralarında bilgi ağının oluşturtması yönünde talepler dillendirildi.

Sözcü Özcan Barutçu “Depremzelerin Denizli’de ilk buluşması çok önemli. Hemşerilerimizin büyük çoğunluğu depremin travmasına üzerinden atamadığına şahit olduk. Bu toplantı aramızdaki dayanışmaya arttırarak travmanın atılmasına olumlu yönde etkileyecek. Yapılacak yardımların ihtiyacı olanlara ulaşmasında, yardımlardan etkin yararlanmanın önünü açacaktır. Belirli aralıklarla buluşmaları tekrarlamak, depremzedelerin sorunlarını Denizli kamuoyuna aktarmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar