Haber Hatay

BM Türkiye Temsilcisi Ahonsi, Hatay'a Destek Sözü Verdi!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü ziyaret eden BM Türkiye Mukim Koordinatörü Babatunde Ahonsi, depremden etkilenen bölgeye daha fazla destek sözü verdi.


Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Mukim Koordinatörü Babatunde Ahonsi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’ü ziyaret etti.

Öntürk’e görevinde başarılar dileyen Ahonsi, yaklaşık 5 ay önce göreve atandığını belirterek, 6 Şubat 2023’te Hatay’da ve güneydoğudaki depremden etkilenen diğer şehirlerde yaşanan depremlerin ardından BM’nin daha iyi, daha yeşil ve daha adil bir yapı inşa etmek için işbirliğini genişletme ve güçlendirme konusundaki istekliliğini dile getirdi.

Kentin durumunun farkında olduklarını belirterek, 6 Şubat 2023’teki depremlerden etkilenen Hatay halkıyla dayanışma içinde olduklarını ifade eden Ahonsi, Hatay’a dikkati çekmeyi sürdüreceklerini belirtti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü ziyaret eden BM Türkiye Mukim Koordinatörü Babatunde Ahonsi, depremden etkilenen bölgeye daha fazla destek sözü verdi.

BM kurumlarıyla konuları tekrar gözden geçireceklerini kaydeden Ahonsi, “Bu konudaki kararlılığımı bilmenizi isterim. Hepimizin tarihi bir sorumluluğu var. Hatay halkıyla dayanışma içindeyiz, BM olarak hem hükümete hem de doğrudan halka katkı sunmaya çalıştık. Eminim kısa sürede ve hızlı toparlanma, kalkınma öncelikli hedefiniz olacaktır” ifadelerini kullandı.

Öntürk de depremlerle şehrin ekonomik, sosyal, demografik ve fiziksel yapısının büyük oranda hasar aldığını, ülkenin en önemli ve renkli şehirlerinden Hatay’ı tekrar ayağa kaldırmaları gerektiğini anlatarak, “Yükümüz ağır, işimiz çok ama bizler ciddi bir gayret sarf ediyoruz. Bazı projeler var, altyapı, barınma, ekonomik dirençlilik gibi konularda desteklerinize açığız. Uluslararası alanda da desteğiniz önemli. Zaman kaybetmememiz gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar