Haber Hatay

Antakya Topraklarının Çocukları Derneği Depremzedelere Yardım Eli Uzatıyor

6 Şubat depreminin ardından yurt içi ve yurtdışında birçok sivil toplum kuruluşu depremzedelere destek olmak için faaliyetler başlattı.


Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 şubat depreminin ardından yurt içi ve yurtdışında bir çok sivil toplum kuruluşu depremzedelere destek olma yonunde faaliyetler baslattı.

İşte onlardan biri “LES ENFANTS DE LA TERRE D’ANTIOCHE – HELEN» (Antakya Topraklarinin çocukları) Ilk günden bu yana  bize yalnız değilsiniz dediler  ve o günden beridir onlar hep yanımızda oldular.

Deprem sonrasının ilk dakikalarından itibaren  hiç durmadan yardım çalışmalarını yürütmekte olan Fenomen kardeşimiz Meriç Gültekin ile sürekli iletişim halinde olan “Antakya Topraklarinin çocukları derneği, depremzedeler için daha önce gönderdikleri, gıda, hijyen, barınma, ısınma, yiyecek, içecek, ve cocuklar için oyuncak yardimlarının  yanı sıra geçtigimiz hafta depremden en çok etkilenen çocuklarımız için düzenlenen moral ve motivasyon gezi turunun finansmanına da katki sağlamışlardır.

Antakya Topraklarının çocukları derneğine ne kadar teşekkür etsek azdır diyerek sözlerine başlayan Meriç Gültekin, açıklamasında depremin ilk dakikalarından itibaren depremzede vatandaslarımız için koşturan gönüllü  biri olarak oncelikle buradan bizlerin yanında olan herkese tüm Antakyalılar adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. “LES ENFANTS DE LA TERRE D’ANTIOCHE – HELEN» Antakya Topraklarının  çocukları dernegi depremzedelerin her daim yaninda olan kuruluslardan bir tanesi ve hatta sirf bunun için kurulmus bir dernektir. yukarıda belirtmiş olduğumuz yardımların yanı sıra kurban bayramında da bizi yalnız bırakmadı, İhtiyaç sahiplerine kurban yardımlarını iletmek için desteğimizi istedi. Biz de bu hayır için seve seve aracı olacagımızı  bildirdik.

Ayrıca depremin 1.yıl  dönümünde, “Buradayız Hatay” derneği ile birlikte Paris’te, fotoğraf sanatçısı Mustafa Gülek’in deprem ile ilgili fotoğraflarından olusan bir sergi ile depremi unutturmadılar. Ve yine 16/06/2024 tarihinde Paris’te bir çok derneğin katılacagi sportif bir faaliyete Antakya için katılarak , depremi unutturmamak için 8 km kosacaklar… Iste böylesine bizlerle birlikte acımızıi paylaşan “Antakya Topraklarinin Çocukları” derneğine desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyor ve iyiki varsınız demek istiyorum, “dedi.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar