Haber Hatay

Antakya Belediye Başkanı Yılmaz'dan Antakya Açıklaması

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, hedeflerinin şehri ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda çok daha güçlü şekilde ayağa kaldırmak olduğunu söyledi.


Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, hedeflerinin şehri ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda çok daha güçlü şekilde ayağa kaldırmak olduğunu söyledi.

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, yaptığı açıklamada, Hatay’ın Antakya’nın depremden en çok zarar gören illerden biri olduğuna dikkat çekerek, “Elbette ki devletimiz güçlü elbette ki sayın valimiz ve diğer kurumlar ellerinden geleni yapıyorlar. O nedenle çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

Şu anda da ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz kaldırma işlemlerinin devam ettiğini belirten Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, “Yaşadığımız depremden ders çıkaralım. Bundan sonra inşa edeceğimiz şehri, daha sağlam ve daha sağlıklı yapalım. Bunu yapabilecek hem bilgiye hem akla hem de iradeye sahibiz. Kolay bir iş yapmıyoruz. Zor bir iş yapıyoruz çünkü yıkım çok büyük. 6 Şubat’ta meydana gelen ve ilimizi de fazlasıyla etkileyen yüzyılın felaketinden sonra Antakya’yı yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Yine deprem sonrası ilimizdeki iş ve ticaret hayatının yeniden tesisi için yoğun bir çaba gösteriyoruz. İlimizi yeniden ihya etmek için çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek” diye konuştu.

İNŞALLAH TEKRAR ANTAKYA SOKAKLARINDA DOSTLARIMIZLA SELAMLAŞACAĞIZ

Başkan Yılmaz, konuşmasının sonunda, Antakya insanının başka yerlerde çok uzun süre kalamayacağını dile getirerek, şöyle devam etti:
“Antakyalı başka şehirde uzun süre yaşayamaz. Dönecek herkes bir gün mutlaka. Bu şehrin kokusunu ve yaşam standartını başka yerde bulamaz ve başka şehire de alışamaz. Ben kendimden biliyorum. Ne zaman görev icabı şehir dışına çıksam, Antakya’yı Hatay’ı özlüyor ve arıyorum. Maalesef böyle asrın felaketini yaşadık. Bunu kabullenip, bundan sonra yaşamımızı buna göre dizayn edeceğiz. İnşallah bu sokaklarda tekrar selamlaşacağız, merhabalaşacağız, ayakkabımızı boyatırız, kahevhanelerde çay içip sohbet ederiz. İnşallah güzel günler tekrar gelecek. Medeniyetler şehri tekrar ayağa kalkacaktır” dedi.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar