Haber Hatay

İskenderun Teknik Üniversitesi 2023-2024 Mezunlarını Gözyaşları ve Coşkuyla Uğurladı!

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), 2023-2024 eğitim-öğretim yılı mezunlarını düzenlenen törenle uğurladı.


İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE), 2023-2024 eğitim- öğretim yılı mezunlarını gerçekleştirilen törenle uğurladı. Sevinç, gurur ve hüznün bir arada olduğu törende hem öğrenciler hem de aileleri mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadı.

Törende ayrıca, İSTE Senatosu’nun aldığı karar doğrultusunda devam eden İsrail zulmü altında hiç mezun olamayan Filistinli şehit öğrenciler ve tüm Filistinli öğrenciler adına temsili diplomaları İSTE’de eğitim gören Filistinli öğrenciler Sara Sırıya ve Youssef Alhafi’ye takdim edildi.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), 2023-2024 eğitim-öğretim yılı mezunlarını düzenlenen törenle uğurladı.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ve eşi Doç. Dr. Aytemis Depci’nin ev sahipliğinde İSTE Merkez Kütüphane Fuaye Alanı’nda düzenlenen törene İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Yusuf Yıldırım, iş insanı Recep Atakaş, Belen İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Ayvazoğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Rüstem Bahadırlı, İskenderun Halk Bankası Müdürü Atilla Turhan, İSTE akademik ve idari personelleri ile mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), 2023-2024 eğitim-öğretim yılı mezunlarını düzenlenen törenle uğurladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende açılış ve selamlama konuşması yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, umutları daima diri tutmak gerektiğine değinerek, “Birçoğunuz benim meslektaşım olarak buradasınız. 6 Şubat depremlerinin ardından üniversite olarak kapılarımızı ilk yarım saatte açtık ve o günden bu yana tüm kurumlar ile uyumlu çalışıp şehrimizi ayağa kaldırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu depremler özellikle mühendisler başta olmak üzere kimsenin hata yapma lüksü olmadığını gösterdi. Bu sebepledir ki depremden 35 gün sonra ilk resmi yazımı yazıp Eylül ayında üniversiteyi açacağımızı beyan etmiştik ve şükürler olsun ki açtık. Ne demiştik binalar yıkılır yeniden yapılır, ama eğitim öğretim biterse umutlar biter ve umutlar yıkılırsa her şey yıkılır. Bu sebep ile umutlarımızı daima diri tutmak için durmadan yorulmadan çalıştık ve bugüne kadar geldik. Daha gidecek çok yolumuz var ve durmayı da düşünmüyoruz. Rektörlüğe ilk atandığımda önce laboratuvarlar dedim ve ülkemizin en büyük ve en modern kaynakçılık mükemmeliyet merkezi olmak üzere birçok alanda laboratuvarlarımızı açtık. İnşallah yeni dönemimizde eksik kalan sosyal donatılarımızı tamamlamak için uğraşacağız” dedi.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), 2023-2024 eğitim-öğretim yılı mezunlarını düzenlenen törenle uğurladı.

Mezunlarına önemli tavsiyelerde bulunan Rektör Depçi, “Değerli mezunlarımız; geçirdiğiniz üniversite yıllarını düşünüp hayata gözlerinizi yumuncaya kadar olan zamanınızı iyi planlayınız. Egolarınızı bir kıyıya bırakınız. Kendinizi önemli olmak için şartlamayınız. Sizler zaten önemlisiniz. Birinin evladı olarak şu anda önemlisiniz ki saygıdeğer aileleriniz yanınızda, zaman gelecek birinin eşi olarak birinin annesi ya da babası olarak zaten önemli olacaksınız. Hayatı güzelleştirmek için çalışınız. İnsanlık onurunu kaybetmemek için çalışınız. Unutmayın; gözlerinizi bu dünyaya kapattıktan sonra adınızı son hatırlayan insanda bu dünyadan ayrıldığında hiç yaşamamış sayılacaksınız. Bu sebepledir ki iyi olunuz ve iyilik için yarışınız. Hayallerinizin peşinden koşun. Alışılmışın dışında görünseler bile hatta size gülenler olsa bile tutkularınızın peşinden gitmekten korkmayın. Hayaller en büyük buluşların ilk çıkış noktası ve kaynağıdır. Takdir beklemeyiniz Albert Einstein dediği gibi Takdir ediliyorsan değil taklit ediliyorsan başarmışsınız demektir. Asla pes etmeyiniz. Pes etme korkusu olanlar zaten baştan kaybedenlerdir. İşler ne kadar zor olursa olsun inandığınız şeyler için savaşmaya devam ediniz. Beyninizi ve sesinizi kullanın. İnandığınız her doğru için ayağa kalkın ve dünyada bir fark yaratmak için öğrendiklerinizi kullanın ve hatta öğretiler oluşturun. Onurlu, Nazik ve şefkatli bir birey olunuz. Dünyamızın daha fazla insanlığa, nezakete, sevgiye ve şefkate ihtiyacı olduğunu unutmayınız. Dünyada iyilik yapmak için bir güç olun. Peygamber Efendimiz (s.a.v) bir hadisini sizler ile paylaşmak istiyorum: “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” Bu düstür ile hareket ediyor ve sizlerin de hareket etmesini tavsiye ediyorum. Değerleriniz için susmayın ama susmamak ve susturulmamak için bilimin ışığında güçlü olmanız gerektiğini de unutmayınız. Düşünün, çalışın ve teknolojik olarak çok ileri de olalım ki yüzyıllardır ezilenin yanında zulmün karşısında olan yüce bir milletin evladı olarak tüm dünyada zulme uğrayanların karşısında olacak gücü kazanalım. Ne yapabilirim ki demeyiniz, Unutmayınız ki Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur” dedi.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), 2023-2024 eğitim-öğretim yılı mezunlarını düzenlenen törenle uğurladı.

Mezun öğrencileri temsilen konuşma yapan İSTE Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü birincisi Semih Yılmaz ise, “İSTE’den mezun olmanın verdiği gururla başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm eğitim öğretim hayatımda emek vermiş öğretmenlerime ve sevgili aileme teşekkür ederim” dedi ve mezuniyet kütüğüne adını çakarak diplomasını Prof. Dr. Tolga Depci’den aldı.

Rektör Depci, Mezuniyet Töreninin bu yılki sponsoru iş insanı Recep Atakaş’a şahsı ve tüm İSTE Ailesi adına teşekkür plaketi takdim etti.

Mezuniyet programı, protokol üyelerinin dereceye giren öğrencilere diplomalarını takdim etmesi ve fakülteler, yüksekokullar, konservatuvar, enstitü ve meslek yüksekokullarından mezun olan öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla son buldu.

Program sonunda, üniversite hayatlarını başarıyla tamamlayarak mezun olan öğrenciler aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirirken, düzenlenen konserle de doyasıya eğlendi.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar