Haber Hatay

Hatay MKÜ’de 2024-2025 Akademik Yılı İçin Yeni Eğitim Düzenlemeleri: Hangi Bölümler Yüz Yüze, Hangileri Uzaktan Eğitim?

Kahramanmaraş depremleri sonrası Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde (MKÜ) 2024-2025 akademik yılı için yeni kararlar alındı.


Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası eğitim süreçlerinde değişiklik yapılan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi(MKÜ)’nde 2024-2025 akademik yılı için yeni kararlar alındı. Yükseköğretim Kurulu tarafından üniversitenin fiziki koşulları ve öğrencilerin barınma olanakları göz önünde bulundurularak alınan kararlar kapsamında bazı bölümler yüz yüze, bazı bölümlerde uzaktan eğitim uygulanacak. İsteyen  öğrencilere  2024-2025  eğitim  ve  öğretim  yılında da devlet üniversitelerine özel öğrencilik başvuru hakkı tanınabilecek.

Hatay MKÜ’de 2024-2025 Yılı Eğitim Öğretim Sürecine ilişkin alınan kararlar şöyle:

Yüz Yüze Eğitim Verilecek Fakülteler ve Bölümler

– Diş Hekimliği, Güzel Sanatlar, İlahiyat, Mimarlık, Sağlık Bilimleri, Tayfur Ata Sökmen Tıp ve Veteriner Fakülteleri, Antakya Devlet Konservatuvarı, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Sanat ve Tasarım, Hatay Sağlık Hizmetleri ve Reyhanlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulları’nın tüm sınıfları.
– Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Spor Bilimleri ve Ziraat Fakülteleri’nin 3. ve 4. sınıfları.

Uzaktan Eğitim Uygulanacak Fakülteler ve Bölümler

– Fen-Edebiyat Fakültesi’nin tüm sınıfları.
– Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Spor Bilimleri ve Ziraat Fakülteleri’nin 1. ve 2. sınıfları.
– Yabancı Diller Yüksekokulu ve Altınözü Tarım Bilimleri, Antakya Meslek Yüksekokulu, Hassa Meslek Yüksekokulu, Kırıkhan Meslek Yüksekokulu, Samandağ Meslek Yüksekokulu, Yayladağı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tüm sınıfları.

Lisansüstü Eğitim

Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerinde lisansüstü öğretim, ilgili kurulların kararına göre yüz yüze ve/veya uzaktan eğitim yöntemleriyle sürdürülecek.

Özel Öğrencilik Hakları

-Özel  öğrenci  olarak  eğitim  almak  isteyen  öğrencilerin  2024-2025  eğitim  ve  öğretim  yılı başlangıç  tarihini  de  dikkate  alarak  özel  öğrenci  olmak  istedikleri  devlet  üniversitelerine
başvuru yapmalarına ve başvurdukları üniversite tarafından öğrencinin kayıtlı olduğu programla eşdeğer ve  öğretim dili aynı olan program ile sınıfının olması durumunda özel öğrencilik başvurusu yapabileceklerdir.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar