Haber Hatay

CHP'li Kara'dan Bakan Tekin'e Hatay Çağrısı: "Okulların Durumunu Yerinde Görün"

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i Hatay’daki okulların durumu hakkında yerinde inceleme yapmaya davet etti


CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i Hatay’daki Okulların durumunu görmek için, “Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i Hatay’a çağırıyoruz” serzenişinde bulundu.

Katıldığı bir Televizyon programında Hatay’daki Okulların durumlarını anlatan CHP’li Nermin Yıldırım Kara şu ifadelerde bulundu:

“Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i Hatay’a çağırıyoruz. Bir takım kısır müfredat tartışmaları yerine temizlenmeyen okulları, birleştirilmiş sınıflarda eğitimin nasıl yapıl(ama)dığını, beslenme çantasına bir ekmek koyamayan öğrencilerin halini yerinde müşahede etmesini istiyoruz.

Şehrimiz uzaktan bakıp anlamaya çalıştığınız bir yer olarak kalmamalı. Hatay’ın gerçeklerini Hatay’da görmek zorundasınız.

Esasında ülkemizde çocuklar beslenemiyor. Bir Tost Kantin’de 80-100 lira. Hatay’da Öğretmenler Temizlik yapıyor. Kadın Öğretmenler cam siliyor. Sayın Bakan bunları biliyor mu? Hatay’da birleştirilmiş okullar, birleştirilmiş sınıflar var. Valiliğin açıklamasına 180 okulun güçlendirilmesi devam ediyor. Veliler ve Öğrenciler çok korkuyorlar.

Ankara’da Başka mı görünüyor Hatay’da başka mı yaşanıyor? 6 Şubat gecesinde yaşanan duygu burada yanmasın.”

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar