Haber Hatay

Suriye’deki Çatışmada Rus Korgeneral Nikolai Mihaylenko Hayatını Kaybetti

Suriye'nin Lazkiye kırsalında meydana gelen çatışmada Rus Korgeneral Nikolai Mihaylenko'nun öldüğü bildirildi.


Suriye'nin Lazkiye kırsalında meydana gelen çatışmada Rus Korgeneral Nikolai Mihaylenko'nun öldüğü bildirildi. Sivastopol Valisi, Mihaylenko'nun vefatını duyururken, Kırım'a bağlı Sivastopol'de cenaze töreni düzenlendiğini açıkladı. Vali, "Nikolai Mihaylenko, Suriye Arap Cumhuriyeti'nde özel askeri görevler sırasında yaşamını yitirdi" ifadelerini kullandı.

Rus medya kuruluşları, Korgeneral Mihaylenko'nun kaçırılan bazı Rus askerlerini kurtarma operasyonu sırasında DEAŞ terör örgütü üyeleriyle girdiği çatışmada hayatını kaybettiğini öne sürdü. Mihaylenko'nun ölümü, Rusya'nın Suriye'deki askeri operasyonları ve bu süreçteki kayıpları açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

2011 yılında başlayan Suriye iç savaşında, Rusya'nın Şam rejimine verdiği destek çerçevesinde Lazkiye'deki Hmeymim Hava Üssü ve Tartus'taki Lojistik Destek Merkezi'nde askeri varlığı sürmektedir. Bu bağlamda, Rus ordusu Suriye'deki terör gruplarına karşı operasyonlar gerçekleştirmekte ve bölgede güvenliği sağlamaya çalışmaktadır. Korgeneral Mihaylenko'nun ölümü, bu çabaların zorluğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar