Haber Hatay

Senegal'de Dramatik Anlar: Boeing 737 Kalkış Sırasında Düştü, 11 Yaralı!

Boeing 737-300 tipi uçak, Senegal'in başkenti Dakar'daki Blaise Diagne Uluslararası Havalimanı'ndan kalkış sırasında düştü. Kazada 11 kişi yaralandı, 4'ünün durumu ağır.


Boeing 737-300 tipi uçak, Senegal'in başkenti Dakar'daki Blaise Diagne Uluslararası Havalimanı'ndan kalkış sırasında düştü. Kazada 4'ü ağır olmak üzere 11 kişi yaralandı.

Uçak, Mali'nin başkenti Bamako'ya gitmek üzere pistten kalkarken kontrolden çıkarak yere çakıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, kazanın nedeni henüz bilinmiyor.

Uçaktaki 78 yolcudan çoğu kazadan yara almadan kurtulurken, pilotun da hafif yaralandığı bildiriliyor. Olay yerinde bulunan acil durum ekipleri, yaralıları hastaneye sevk etti.

Air Senegal'e Ait Uçak mı?

Kazaya karışan uçağın Air Senegal'e ait olduğu ve Alaska Havayolları'nda yaşanan talihsiz kazadan sonra Boeing 737 Max uçaklarının tekrar gündeme gelmesine neden olduğu belirtiliyor.

Boeing'den Açıklama Gelmedi

Kazayla ilgili Boeing'den henüz bir açıklama yapılmadı.

Spirit AeroSystems'ten Şok İddialar

Boeing'in en büyük tedarikçilerinden biri olan Spirit AeroSystems'in eski bir kalite müfettişi, BBC'ye verdiği demeçte, uçak gövdelerinin fabrikadan ciddi hatalarla ayrıldığını öne sürdü. Spirit AeroSystems ise bu iddiaları reddetti.

Soruşturma Devam Ediyor

Senegal makamları tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kazanın nedeni araştırılıyor. Kazaya ilişkin detaylar kamuoyuyla paylaşıldıkça haberimiz güncellenecektir.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar