Haber Hatay

Lafarge ve Eski Yöneticileri, Suriye'deki Terör Örgütlerine Finansman Sağlamakla Yargılanacak

Fransız çimento devi Lafarge ve dört eski yöneticisi, Suriye'deki faaliyetleri nedeniyle terör örgütlerini finanse ettikleri iddiasıyla yargılanacak.


Fransız çimento devi Lafarge ve şirketin dört eski yöneticisi, Suriye’deki operasyonları nedeniyle terör örgütü finansmanı suçlamasıyla yargılanacak. Yolsuzlukla mücadele alanında faaliyet gösteren Sherpa ve Avrupa Anayasa ve İnsan Hakları Merkezi (ECCHR), bu konuya ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, üç sorgu hakiminin Lafarge ve dört eski yöneticisi hakkında, terör örgütü IŞİD ve Nusra Cephesi'ne finansal destek sağlamakla ve Avrupa Birliği’nin (AB) bu örgütlerle ticari ilişkileri yasaklayan ambargosunu ihlal etmekle suçlandıklarına dair karar aldığı belirtildi.

Şirket ve yöneticileri, Paris Temyiz Mahkemesi’nde yargı önüne çıkacak. Ayrıca, Lafarge’ın Suriye'deki operasyonları sırasında güvenlikten sorumlu iki eski çalışanı ve bir Suriyeli iş adamı da benzer suçlamalarla aynı davada yargılanacak.

Sherpa ve ECCHR, sekiz yıl süren bu soruşturmanın ardından gelinen bu yeni aşamadan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar