Haber Hatay

Hatayspor Kongresi: Mehmet Öntürk ve Lütfü Savaş Cepheleri Çarpışıyor!

Hatayspor'da yaklaşan kongre öncesi heyecan dorukta! Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ün desteklediği bir isim ile eski başkan Lütfü Savaş'ın ayrı ayrı listeler hazırladığı ortaya çıktı.


Hatayspor’da yaklaşan kongre öncesi Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı Mehmet Öntürk’ün destek verdiği bir isim ile bir önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın liste hazırladıkları ifade edildi.

HBB Başkanı Mehmet Öntürk’ün destek vereceği isim üzerinden yönetim kurulu oluşturulurken, yeni dönemde Hatayspor’un üst sıralara oynayacağı bir kadro kurulması çalışma yapıldığı öğrenildi.

Diğer yandan HBB Başkanlığı döneminde Hatayspor’u Süper Lige çıkaran Lütfü Savaş’ın da Hatayspor Kulüp Başkanlığına aday olacağı bildirildi.

KULÜBE HİZMET EDECEKLERİN ÖNÜ AÇILMALI

Hatayspor’un geleceğinin riske edilemeyeceğini savunan Bordo-Beyazlı taraftarlar, Lütfü Savaş’a bugüne kadar Hatayspor’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler.

Lütfü Savaş’ın görevde olduğu dönemde, kulübü şahısların elinden alarak, himayesi altına aldığını hatırlatan taraftarlar, “O zaman da kendisinin yanında olmuş ve belediyesiz Hatayspor olamayacağını savunmuştuk. Doğru bir hamle yaptığını dile getirmiştik. Şimdi de aynı şeyi savunuyoruz. Hatayspor’un kurumsallaşmadığı için Süper Lig’de kalması ve yaşaması için belediye desteğine ihtiyacı var. Eğer bu süreçte kurumsal bir yapıya kavuşsaydı, bugün bunları konuşmayacaktık. Özellikle siyasi hesaplaşmalar uğruna yapılacak davranışlardan Hatayspor büyük zarar görür. Hatayspor delegelerinin de buna müsaade edeceğini zannetmiyoruz. Bu bir bayrak yarışıdır. Lütfü Savaş ve ekibi çekilmesini bilmeli, kulübe hizmet edeceklerin önünü açmalıdır” diye görüşlerini belirttiler.

HATAYSPOR’UN MALİ BİLANÇOSU İNCELENMELİ

Ayrıca Hataysporlu taraftarlar, kulübün mali bilançosunun da incelenmesi yönünde çağrıda bulundular.

Bugüne kadar hiçbir şekilde takımın mali durumu hakkında bilgi sahibi olmadıklarını, sorulan soruların da geçiştirilerek, “Borcu yok” denildiği ve bu iddialara inanmak istediklerini, ama bunun açıklamasının yapılarak teyit edilmesi gerektiğini savundular.

Hiç kimseyi kanıtlanmayacak iddialarla suçlamak istemediklerini vurgulayan taraftarlar, “Madem borcu yok kulübün, neden oyuncuların parası ödenmedi ve boşta kaldılar. Kamuoyunu bilgilendirmeleri ve bu iddiaların açığa çıkması gerekiyor” dediler.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar