Haber Hatay

Ertuğrul Doğan: "Trabzonspor'un Hedefleri İçin Çalışmalarımız Devam Ediyor"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, yaklaşan olağan genel kurulda aday olup olmayacağına dair açıklamalarda bulundu.


Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, yaklaşan olağan genel kurulda aday olup olmayacağına dair merak edilenleri yanıtladı. Doğan, "Ben bugüne kadar başladığım herhangi bir işi yarım bırakmadım," dedi.

Papara Park'ta düzenlediği basın toplantısında Trabzonspor'un son dönemlerdeki önemli gündem maddelerine değinen Doğan, Bankalar Birliği’nden çıkışlarının kulüp için büyük bir adım olduğunu vurguladı. “Bu, Trabzonspor için çok kıymetli bir gelişme. Ekonomik olarak, futbolda gerçekleştirdiğimiz devrimin benzerini gerçekleştirmeyi umuyoruz. Kulübümüzün mali durumu açısından kritik bir öneme sahip. Yaklaşık 700-750 milyon lira tutarındaki faiz yükünden kurtulduk," ifadelerini kullandı.

Doğan, kulübün borcunun şu anda 3 milyar 150 milyon liraya gerilediğini belirterek, asıl sorunun gelir-gider dengesi olduğunu ifade etti. “Trabzonspor'un gelirlerini artırması şart. Örneğin, önümüzdeki yıl borcumuzu sıfırladık, ancak duraksarsak ya da yönetim değişirse, Trabzonspor birkaç yıl içinde yine aynı durumla karşılaşabilir. Bu çok açık,” diye ekledi. Bu doğrultuda, İstanbul'da üç, Trabzon'da bir arazi üzerinde çalışmalarının sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Doğan, kulübün geçmişteki şampiyonluk dönemlerinde rakipleriyle arasındaki bütçe farkının minimal olduğunu, ancak günümüzde bu farkın önemli ölçüde açıldığını belirtti. “Artık gelir getirici kalemleri oluşturmalıyız. Bunun üzerinde camia olarak ciddiyetle çalışmalıyız. Şu anda atmamız gereken en önemli adım budur,” dedi.

"Camiiama karşı mahcubum"

Başkan Doğan, sağladıkları finansman kaynaklarıyla Trabzonspor’un durumunun giderek iyileştiğine dikkat çekerek, “Saha içindeki sonuçlarla camiamıza karşı mahcubum. Ancak Şenol hocamızla birlikte bu durumdan çıkacağımıza inanıyorum,” şeklinde konuştu. Yönetim olarak önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Doğan, “Bu emeklerin meyvelerini topluyoruz. Önümüzdeki günlerde yaptığımız başvuruları ve projeleri paylaşacağız,” dedi.

Doğan, kulübün zor günleri geride bıraktığını belirterek, “Buraya gelen herkes Trabzonspor için en iyisini yapmaya çalışır. Bu koltuk, sorumluluk gerektiren bir yer. Herkes elinden geleni yaptı; başarılı olanlar olduğu gibi olamayanlar da var. Ancak sahada daha iyi sonuçlar almak istiyorum,” dedi.

Kongrede aday olup olmayacağı sorusunu yanıtlayan Doğan, "Ben başladığım bir işi asla yarıda bırakmam. Ekonomik anlamda hedeflerimize yaklaşıyoruz. Faizler olmasaydı, daha farklı bir tabloyu konuşuyor olabilirdik,” diye belirtti.

"Trabzonspor'un katledildiğini düşünüyorum"

Hakem kararlarına ilişkin sorulara da değinen Doğan, “Trabzonspor'un ligin başından itibaren açıkça katledildiğini düşünüyorum. Her maçta hakem hatalarıyla karşılaşıyoruz,” ifadelerini kullandı. Kulüp olarak bu konuda açıklamalar yaptıklarını hatırlatan Doğan, zamanında gereken tepkiyi vereceklerini belirtti.

Son olarak, Trabzonspor'un hedeflerine vurgu yapan Doğan, “Trabzonspor'un her zaman zirve yarışında olması gerekir. Geçen sezon kötü sonuçlarla ligde üçüncü olduk ve kupada final oynadık. Bu sezonda umutlarımız tükenmiş değil. Şenol hocamıza güveniyoruz. Takımın geleceği için transfer konusunda teknik kadronun önerilerine sadık kalacağız,” diyerek sözlerini tamamladı.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar