Haber Hatay

Sağlıkta Müjde! 39 İlaç Daha SGK Ödeme Listesinde

SGK, ilaç geri ödeme listesine 39 yeni ilaç ekledi. Yerli üretimin desteklendiği listede, grip aşısı, kronik hastalık ilaçları ve daha fazlası bulunuyor. Vatandaşlar için önemli bir gelişme!


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) bir duyurusunu paylaşarak 30'u yerli üretim olmak üzere toplam 39 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını açıkladı.

Işıkhan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim." mesajını da paylaştı.

Bakan Işıkhan'ın bilgisini verdiği ilaç geri ödeme komisyonu kararlarına istinaden bedeli ödenecek ilaçlar listesinde yapılan düzenlemeler hakkındaki duyuruda, "Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi"nde yapılan düzenlemelerin, yayın tarihinden 5 iş günü sonra yürürlüğe gireceği bilgisi de verildi.

GERİ ÖDEME LİSTESİNE ALINAN İLAÇLAR

 

Geri ödeme listesine eklenen ilaçlar; 1 adet grip aşısı, 3 adet immünglobin, 2 adet kronik böbrek yetmezliği (KBY) ilacı, 2 adet kronik immün trombositopenik purpura (ITP) ilacı ve 3 adet antibiyotik olduğu belirtildi.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar