Haber Hatay

Ünlü Oyuncu Vural Çelik Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kalp krizi sonucu 51 yaşında hayatını kaybeden oyuncu Vural Çelik, Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.


Kalp krizi nedeniyle 51 yaşında yaşamını yitiren ünlü oyuncu Vural Çelik, sevenleri ve sanat camiasının önde gelen isimleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreni, Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde düzenlendi. Çelik'in annesi Cemile Çelik ve ablası Kadriye Güzeloğlu, burada taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine katılan yapımcı ve yönetmen Birol Güven, duygularını ifade ederken, "Vural'ın maddi sıkıntı içinde olduğuna dair çıkan haberler kesinlikle doğru değil. Kendisiyle yeni bir projeye başlamayı planlıyorduk, ancak nasip olmadı. Başımız sağ olsun," şeklinde konuştu. Birol Güven, Vural Çelik’in enerjisine ve çocuk kalpliliğine vurgu yaparak, "Vural, her zaman bir çocuk gibi güler ve üzüldüğünde de hemen barışırdı. Sektördeki genel daralmaya rağmen, onun büyük bir sıkıntısı yoktu. Sosyal medyadaki videoları da tamamen şaka amaçlıydı," dedi.

Ceyhun Fersoy, 2009 yılında tanıştığı Vural Çelik ile Seksenler dizisinde dört sezon boyunca birlikte çalıştıklarını belirterek, "Çok erken kaybettik onu. Arkadaşlarım ve ben buraya gelirken birbirimize hâlâ inanamadığımızı söyledik. Allah rahmet eylesin," ifadelerini kullandı.

Yavuz Seçkin, Vural'ın arkadaş canlısı mizacını anlatarak, "Ailemden birisini kaybetmiş gibi hissediyorum. Vural'la aramızda sürekli bir iletişim vardı. Güzel kalpli bir insandı ama bir o kadar da içine kapanıktı. Bu, sektörümüzde sıkça yaşanan bir durum," dedi. Seçkin, Vural'ın hayatında çok sayıda dost edindiği izlenimine rağmen yalnızlık hissettiğini de dile getirdi.

Begüm Öner, Vural Çelik'in mizah anlayışını ve pozitif tutumunu öne çıkararak, "Uzun yıllar birlikte çalıştık. Onunla ilgili kötü bir anım yok. Bize yaşattığı güzel anılar için ona teşekkür ederim. Huzur içinde uyusun," dedi.

Sarp Apak, Çelik’in kendine özgü mizah anlayışıyla setlere renk kattığını ifade ederek, "Birlikte çalıştığımız dönemde sağlık sorunları vardı ama bunları önemsemezdi. Burada onun son görevini yerine getirmek için toplandık, üzgünüz," diye konuştu.

Şoray Uzun, Vural Çelik’in mizah dolu bir insan olduğunu vurgulayarak, "Dertleri vardı ama genellikle içe kapanırdı. Komedi oyuncularının kaderi bu. Birlikte çok güldük ve eğlendik. Nur içinde yatsın," şeklinde konuştu.

Cenaze namazının ardından Vural Çelik'in cenazesi, Kilyos Mezarlığı’na defnedildi.

Vural Çelik’in Hayatı

Ankara’da 1973 yılında dünyaya gelen Vural Çelik, 1989 yılında Levent Kırca Tiyatrosu ile sanat hayatına adım attı. Yasemin Yalçın’ın tiyatrosunda da görev aldıktan sonra, Yılmaz Erdoğan yönetimindeki BKM’ye katıldı ve "Bir Demet Tiyatro" dizisinde rol aldı. "Avrupa Yakası" dizisindeki "Kubilay Peynircioğlu" karakteri ile geniş kitlelerce tanınan Çelik, "Seksenler", "G.O.R.A" ve "Organize İşler" gibi birçok önemli projede yer aldı. Vural Çelik, ardında bıraktığı eserlerle daima hatırlanacak.

Vural Çelik Kimdir?

18 Mart 1973 tarihinde Ankara'da doğdu. Aslen Orduludur. Ortaokul-lise çağında herkesin taklitlerine güldüğü, desteklediği bir öğrenciydi. Bir arkadaşı, Levent Kırca Tiyatrosu'na gazete ilanıyla oyuncu arandığını söyledikten sonra 1989 yılında başvuru yaptı ve kabul edildi. Levent Kırca Tiyatrosu'ndan sonra Yasemin Yalçın'ın tiyatrosuna girdi. Orada sanat yönetmeni olan Selahattin Taşdöğen'in yardımcılığını üstlendi. Selahattin Taşdöğen vasıtasıyla Necati Akpınar'la tanıştı. Necati Akpınar'ın yanında organizatörlüğü öğrenmeye başladı. Daha sonra Yılmaz Erdoğan ile tanışarak BKM oyuncusu olarak çalıştı. Ata Demirer'in tavsiyesiyle Avrupa Yakası dizisine girdi. Kubilay Peynircioğlu ve Gülenay Peynircioğlu karakterlerini canlandırdı. En son oynadığı dizi Seksenler dizisidir. Seksenler dizisinde Niyazi karakterini oynamıştır.

Vural Çelik Neden Öldü?

Efsanevi komedi dizisi Avrupa Yakası'nda canlandırdığı Kubilay karakteriyle tanınan ve Perşembe akşamı evinde ölü bulunarak hayranlarını yasa boğan tiyatrocu Vural Çelik'in ölüm nedeninin kalp krizi olabileceği açıklandı.

Gamze Yetkin
Gamze Yetkin [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar