Haber Hatay

UNDP ve Devlet İşbirliğiyle Kültürel Mirasın Korunması Gündemde

İskenderun Ortodoks Kiliseleri Vakfı Başkanı Can Teymur, Ankara Anadolu Medeniyetler Müzesi'nde düzenlenen 'Kültürel Mirasın Restorasyonu' Bağış Kampanyası panelinde konuşmacı olarak yer aldı.


İskenderun Ortodoks Kiliseleri Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Can Teymur, UNDP-Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Temsilciliğinin davetlisi olarak, Ankara Anadolu Medeniyetler Müzesi’nde düzenlenen ‘Kültürel Mirasın Restorasyonu’ Bağış Kampanyası adlı panele konuşmacı olarak katıldı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Dışişleri Bakanlığı Çok Taraflı Ekonomik İşler Genel Müdürü Büyükelçi Esen Altuğ,  UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Büyükelçiler, Diplomatik Misyon ve davetlilerin katıldığı Bağış Kampanyası Lansmanında yapılan konuşmaların ardından gerçekleştirilen Paneli Gazeteci-Yazar Ilgaz Gürsoy yönetti.

Panele konuşmacı olarak katılan Kültür Varlıklar ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Bülent Gönültaş, Hatay’dan Mozaik Sanatçısı ve Somut olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Elif Kültekin, Tasarımcı ve Sculptur Markası Kurucusu Selin Koç ve İskenderun Ortodoks Kiliseleri Vakıf Başkanı Can Teymur, Paneli Yöneten Gazeteci-Yazar Ilgaz Gürsoy’un 6 Şubat Depremi ile ilgili sorularını yanıtladı.

6 Şubat depreminde büyük hasar alan ve yıkıma uğrayan Tescilli Kültür Mirası olan Hatay’daki Vakıflarına ait Kiliseler hakkında bilgiler veren Can Teymur, “Hatay ve İskenderun’da bulunan kiliselerimiz, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından, diğer tescilli Kültür mirasları gibi büyük hasar görerek yıkıma uğradı. Bu bizler için oldukça acı verici oldu. Burada sizleri bilgilendirmek ve gerek Devletimizce ve gerekse UNDP tarafından Kültür Mirasımız olan kiliselerimizin restorasyonu için yapılacak tüm desteklere şimdiden teşekkürlerimizi ifade etmek isterim” dedi.

Panelden sonra verilen Kokteyl Resepsiyonunda Antakya Medeniyetler Korosunun Konseri büyük alkış topladı.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar