Haber Hatay

Fransız sanatçı Saype'den Hatay'a kardeşlik eseri

Fransız sanatçı Saype, 6 Şubat 2023 tarihinde Hatay'da meydana gelen depremde ortadan ikiye bölünen zeytin bahçesine kardeşlik eseri yaptı.


Saype, Samandağ ilçesi Çubukçu Mahallesi'ndeki 5 dönümlük zeytinlikte, depremde oluşan devasa yarığın yanına iki elin birbirini tutuğu eseri çizdi. 750 metrekare alanda doğal pigmentlerden oluşan eser, "Hatay'da Duvarların Ötesi" projesi çerçevesinde birlik ve beraberlik mesajı vermek amacıyla yapıldı.

Fransız sanatçı Saype, 6 Şubat 2023 tarihinde Hatay'da meydana gelen depremde ortadan ikiye bölünen zeytin bahçesine kardeşlik eseri yaptı.

Sanatçı, eserin depremden etkilenen Hatay halkına destek ve dayanışma mesajı içerdiğini belirtti. Saype, "Bu eser, Hatay halkının birlik ve beraberliğine, dayanışma ruhuna bir selamdır. Depremden etkilenen tüm halka güç ve moral vermek istedim" dedi.

Saype, daha önce de Türkiye'de çeşitli eserler yapmıştı. Sanatçı, 2022 yılında İstanbul'da 700 metrekare alanda "Dünya Bir Ailedir" başlıklı bir eser çizmişti. Bu eser, UNESCO tarafından desteklenen "Bir Aradayız" projesi kapsamında yapılmıştı.

Saype, dünyanın farklı yerlerinde yaptığı eserlerle dikkat çeken bir sanatçı. Sanatçının eserleri, birlik, beraberlik, kardeşlik gibi evrensel mesajlar içeriyor.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar