Haber Hatay

Kanalize Nedir? Anlamı ve Yazımı Hakkında Bilgi. TDK'ya Göre Kanalize Ne Demek? Detaylar Haberimizde!

Kanalize kelimesinin anlamı merak ediliyor. Peki, kanalize nedir, kanalize ne demek, kanalize ne anlama geliyor, TDK’ye göre kanalize kelimesinin anlamı nedir?


Kanalize kelimesinin anlamı merak ediliyor. Peki, kanalize nedir, kanalize ne demek, kanalize ne anlama geliyor, TDK’ye göre kanalize kelimesinin anlamı nedir?  Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından tanımlanan "kanalize" kelimesinin anlamı ve kullanımı merak ediliyor mu? İşte kanalize kelimesinin ne demek olduğu, nasıl kullanıldığı ve TDK'ya göre anlamı hakkında tüm detaylar makalemizde…

TDK’ye göre anlamı

Türk Dil Kurumunun (TDK) resmi internet sitesinde yer alan Güncel Türkçe Sözlükte “kanalize” kelimesi şu şekilde tanımlanmaktadır:

`Yönlendirmek, bir düzene koymak` anlamındaki kanalize etmek, `yönlenmek, bir düzene konulmak` anlamındaki kanalize olmak birleşik fiillerinde geçen bir söz.

Kanalize Ne Demek?

Cevap: “Kanalize” kelimesi, bir şeyi veya bir süreci bir düzen veya yönteme koymak anlamında kullanılan bir terimdir. “Kanalize etmek” ifadesi, belirli bir yönde yönlendirmek, kontrol altına almak, düzene koymak anlamına gelir. Örneğin bir projenin veya bir organizasyonun faaliyetlerini belirli bir plana göre yönlendirmek, onları daha verimli ve etkili hale getirmek için düzenlemek anlamında kullanılabilir.

Kanalize Olmak Ne Demek?

Cevap: Diğer yandan “kanalize olmak” ifadesi ise bir şeyin belirli bir düzene veya yönteme uygun olarak hareket etmek veya bir organizasyona veya sistemdeki süreçlere entegre olmak anlamına gelir. Örneğin bir işçi veya bir çalışan, iş süreçlerine uygun şekilde hareket etmek veya belirlenen talimatlara göre davranmak için “kanalize olmak” ifadesi kullanılabilir.

Dolayısıyla kanalize; yönlendirmek, bir düzene koymak anlamındaki kanalize etmek; yönlenmek, bir düzene konulmak anlamındaki kanalize olmak birleşik fiillerinde geçen bir ifadedir.

Kanalize etmek ile Kanalize Olmak Farkı

Kısacası “kanalize etmek” bir şeyi düzene koymak ve yönlendirmek anlamına gelirken “kanalize olmak” ise bir şeyin belirli bir düzene uygun olarak hareket etmek veya bir düzenin içine entegre olmak anlamına gelir.
 

Erdi Akman
Erdi Akman [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar