Haber Hatay

Hac Kayıtları Başladı! 2025 Hac Ön Kayıt ve Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılır?

2025 Hac'a gitmek isteyenler için önemli bir duyuru! Hac kayıt yenileme süreci başlamıştır. Daha önce kayıt yaptırmış ancak kurada çıkmamış veya gidememiş olanlar, kayıtlarını yenileyebilir.


2024 yılı Hac ibadeti için kayıt yenileme süreci başladı. Hac ibadetini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar için hac kayıt yenileme işlemleri büyük önem taşıyor. Peki, hac kayıt yenileme nasıl yapılır? Hac ön başvuru ücreti ne kadar?

HAC ÖN KAYIT VE HAC KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, 5 Ağustos ile 16 Eylül tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılacak.

Daha önce herhangi bir kaydı bulunmayan ve 2025 yılında hacca gitmek üzere ilk defa müracaat etmek isteyen vatandaşların, ön kayıtlarını 5 Ağustos 2024 – 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e–Devlet üzerinden gerçekleştirecek.

HAC ÖN KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?

2025 yılında hacca gitmek üzere ilk defa kayıt yaptıracak olan vatandaşların, 750 Türk Lirası olan ön kayıt ücretini anlaşmalı bankaların (Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım) hac kurumsal tahsilat hesabına yatırabilecek.

HAC KAYIT YENİLEME YAPILMASI GEREKİYOR

2024 yılı hac kurasına girdiği halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen ya da kesin kayıt sırası geldiği halde hacca gidemeyen vatandaşların kayıtları, Diyanet tarafından otomatik olarak yenilenmeyecek. 

HAC KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Kayıt yenileme yapmak isteyenler, hac ön kayıt ücreti ödemeden kayıt yenileme işlemlerini 5 Ağustos 2024 – 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e–Devlet üzerinden yapacak. 

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar