Haber Hatay

Entelektüel: Anlamı, Özellikleri ve TDK Tanımı - Entelektüel Nedir? Nasıl Yazılır?

Entelektüel nedir? Entelektüel kelimesi ne demek? TDK'ye göre entelektüel kelimesinin anlamı ve kullanımı. Entelektüel kavramının özellikleri ve toplumdaki yeri hakkında bilgi alın.



Entelektüel nedir? Entelektüel kelimesi ne demek? TDK'ye göre entelektüel kelimesinin anlamı ve kullanımı. Entelektüel kavramının özellikleri ve toplumdaki yeri hakkında bilgi alın. Merak edilen tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Entelektüel kelimesinin ne anlama geldiği merak ediliyor. Entelektüel nedir, entelektüel ne demek şeklinde araştırılıyor. Entelektüel nedir, entelektüel ne demek, entelektüel ne anlama geliyor sorularının yanıtlarını sizler için derledik.

TDK’ye Göre Entelektüel Nedir?

Türk Dil Kurumunun (TDK) resmi internet sitesinde yer alan Güncel Türkçe Sözlükte “entelektüel” kelimesi şu şekilde tanımlanmaktadır:

1.    Sıfat Aydın.

2.    Sıfat Fikir sorunlarıyla ilgili.

Örnek Cümle: Entelektüel bir çalışma.

Entelektüel Nedir ve Entelektüel Ne Demek?

Entelektüel, yüksek kapasiteye sahip olan, derin düşüncelere ve analitik yeteneklere sahip olan kişiyi tanımlar. Entelektüel kişiler, genellikle bilimsel, felsefi, kültürel ve sosyal konularla ilgilenirler ve bu alanlarda derinlemesine bilgi sahibi olurlar.

Entelektüel, sadece bilgi birikimi ve zekâ düzeyiyle değil aynı zamanda düşüncelerini ifade etme yeteneği, eleştirel düşünme ve etik değerlere olan duyarlılıkla da ilişkilendirilir. Entelektüeller, toplumsal meseleler üzerinde düşünerek, yeni fikirler üreterek ve topluma katkıda bulunarak etkili olma potansiyeline sahiptirler.
Bu terim, genellikle edebiyat, felsefe, sanat, bilim ve sosyal bilimler gibi alanlarda çalışan ve düşünce üreten kişileri ifade etmek için kullanılır. Entelektüel olmak, sadece akademik unvanlara sahip olmayı gerektirmez. Herhangi bir kişi entelektüel olarak kabul edilebilir çünkü önemli olan kişinin düşünce ve bilgi birikimidir.

Entelektüel terimi, 19. Yüzyılda Fransız düşünürler tarafından yaygınlaştırıldı ve o zamandan beri dünya genelinde kullanılmaktadır. Entelektüeller, toplumdaki sorunları sorgulama, eleştirme ve çözüm üretme konusunda etkin bir rol oynayabilir ve bu nedenle toplumda önemli bir yer tutar.
 

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar