Haber Hatay

Yenidoğan Çetesi Mağduru Aile: "Bebeğimizi Sağlıklı Verdik, Engelli Geri Aldık!"

ABD'de yaklaşan seçimler sonrası Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler'in koltuğu tehlikede.


TRG Hospital Hastanesi'nde yaşanan skandallardan biri olan "yenidoğan çetesi" davasında Erol çifti, bebeklerinin hastane ihmali nedeniyle ağır sağlık sorunları yaşadığını belirtti. Bebeğin beyin kanaması geçirdiğini, yüzde 100 işitme kaybı yaşadığını ve fiziksel sıkıntılarla boğuştuğunu ifade eden aile, bu ihmallerin baş sorumlusu olarak doktor Mehmet Gürül'ü suçladı. 12 bebeğin hayatını kaybettiği davada, mağdur ailelerden biri olan Erol ailesi, "Bu doktor hala çalışıyor, biz yandık başkaları yanmasın" dedi.

Erol Ailesinin Yaşadığı Zor Süreç

Erol çifti, yaşadıkları zorlu süreci şöyle anlattı: "Oğlumuz 35 haftalık, 2 kilo 700 gram ağırlığında dünyaya geldi. Doğum doktorumuz Figen Hanım, bebeğimizin sağlıklı olduğunu söyledi, sadece ciğerlerinin tam gelişmediğini belirtti. Bir anda kuvöze alınacağı söylendi. Ancak bizi uyaran doktor, ‘Üç gün içinde bebeğiniz çıkmazsa buradan alın’ dedi. Ne yazık ki hastanede daha önce de benzer olaylar yaşanmıştı ve biz bu uyarıyı dikkate almadık."

Kabus Yılbaşı Gecesi Başladı

Yılbaşı gecesi Erol çiftine gelen telefonla kabus başladı. "Gece 4'te hastaneden arayıp 'Çocuğunuzun kalbi durdu, hazırlıklı olun' dediler. Apar topar hastaneye gittik. Ancak ne müdahale eden bir doktor ne de bize açıklama yapacak bir yetkili bulabildik. Sadece doktor Mehmet Gürül'e ulaştık. Gürül, biz yokken hemşirelere görüntülü arama ile ne yapacaklarını söylediğini belirtti. O an şok olduk."

"Başka Hastaneye Gider Gitmez Bebeğimiz Normale Döndü"

Erol ailesi, yaşadıkları güvensizlik nedeniyle bebeklerini başka bir hastaneye götürmek istedi. "TRG Hospital Hastanesi’nde bebeğimizin satürasyonu çok düşüktü, ancak diğer hastaneye gider gitmez değerleri normale döndü. Bunun üzerine anladık ki hastanede ciddi bir ihmal vardı. Üstelik bebeğimize takılan sonda yanlış yerleştirilmişti. Bu nedenle idrar yapamıyor ve diyalize bağlanması gerekiyordu."

"Bebeğim Beyin Kanaması Geçirdi"

Erol ailesi, TRG Hospital Hastanesi'ndeki ihmallerin sonucunda bebeklerinin beyin kanaması geçirdiğini ifade etti. "Oksijen yetersizliği nedeniyle oğlumuzda beyin kanaması meydana geldi. Bu durum hidrosefaliye yol açtı, yani beyninde sıvı birikmesi oldu. Şu an yüzde 100 işitme kaybı ve ciddi fiziksel problemlerle boğuşuyoruz."

"Biz Yandık, Başkaları Yanmasın"

Erol ailesi, sorumluların hala görevde olmasına isyan ediyor. "Bugün hastanenin ruhsatı iptal edildi, ancak doktor Mehmet Gürül başka bir hastanede çalışmaya devam ediyor. Bizim çocuğumuza yaşattıklarını başkaları da yaşamasın istiyoruz. Bu olayların sorumluları ceza almadan bu işin peşini bırakmayacağız."

Ne Olmuştu?

"Yenidoğan çetesi" olarak bilinen davada, TRG Hospital Hastanesi'nde çalışan doktorlar, bebeklerin sağlık durumlarıyla ilgili gerçeğe aykırı raporlar düzenlemekle suçlanıyor. İddianamede, doktor Mehmet Gürül'ün hastaları SGK üzerinden haksız kazanç elde etmek amacıyla sevk ettiği ve sahte epikriz raporları düzenlediği belirtildi. Olayların ardından hastanenin ruhsatı iptal edilirken, soruşturmalar devam ediyor.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar