Haber Hatay

Vali Masatlı’nın Öğretmenler Günü mesajı

Hatay Valisi Mustafa Masatlı 24 Kasım Öğretmenler Gününü paylaştığı özel bir mesajla kutladı.


Dünyanın en köklü ve kutsal mesleklerinden biri olan öğretmenlik, toplumların temel taşı ve medeniyetlerin şekillenmesinde öncü bir rol üstleniyor. Vali Mustafa Masatlı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, öğretmenleri hikmetin burcu, irfanın kalesi olarak tanımlayarak, onların şuur, ikna ve irade demek olduğunu vurguladı.

Masatlı, öğretmenlerin sahip oldukları bilgiyi milli, manevi ve evrensel değerlerle harmanlayarak medeniyetlerin oluşmasında öncü bir role sahip olduklarını belirtti. Öğretmenleri bilgiyi sevgi ve sabırla aktaran, öğrencilerinin düşünce dünyalarını genişleterek insan olmanın derin anlamlarını keşfetmelerini sağlayan usta sanatçılar olarak tanımladı.

Ayrıca, öğretmenlerin görevinin sadece bilgi aktarmakla sınırlı olmadığını, aynı zamanda milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü, üstün ahlak ve fazilete sahip, çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen bireyler yetiştirmeyi de içerdiğini vurguladı.

Masatlı, Türkiye’nin büyüklüğünün, asaletinin ve kazanımlarının bilgi ve hikmete duyulan derin bağın bir sonucu olduğunu belirterek, bu bağın oluşmasında öğretmenlerin sevgi ve vefa dolu gayretlerinin büyük rol oynadığını ifade etti. Geçmişten bugüne kadar elde edilen tüm kazanımların, öğretmenlerin emek, fedakârlık, sabır ve hoşgörüleriyle şekillendiğini dile getirdi.

Son olarak, Cumhuriyetimizin Kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletleri kurtaracak olan ancak ve ancak öğretmenlerdir.” sözüne atıfta bulunarak, “fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür nesillerin” yine kıymetli öğretmenlerin eseri olacağını vurguladı.

Masatlı, İlimizde ve ülkenin dört bir yanında özveriyle çalışan tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, onlara sağlıklı, mutlu ve başarılı birer ömür diledi.

Ulaş Üstündağ
Ulaş Üstündağ [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar