Haber Hatay

İskenderun'da Görkemli Gaziler Günü Kutlaması

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanı ve Mareşal Rütbesi verilmesinin 102. Yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü İskenderun’da çeşitli törenlerle kutlandı.


Kutlamalar depremde hasar alan Atatürk Anıt Alanı yerine Hanife Uysal Ortaokulu’na çelenk sunumu ile başladı. Törene, CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı SG Yb. Onur Emir, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Şube Başkanı Neşet Turhan, siyasi ve askeri erkan, gazi ve şehit aileleri katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının huzuruna, İskenderun Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, İskenderun Belediye Başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliği ile Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin çelenk sunumu Ata’ya bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden törenler, Millet Parkı’nda protokol, gaziler ve ailelerinin buluşmasıyla devam etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanı ve Mareşal Rütbesi verilmesinin 102. Yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü İskenderun’da çeşitli törenlerle kutlandı.

Törende günün anlam ve önemine değin bir konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Şube Başkanı Neşet Turhan, 19 Eylül’ün fedakâr ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günü olduğunu belirterek, “19 Eylül Gaziler Günü, bedeli canla ve kanla ödenmiş bu toprakların vatan olmasında ve devletimizin bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür. 19 Eylül savaş meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakar ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. İnanıyoruz ki kan dökülen bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır” dedi.

“Vatan uğruna yüreğini ortaya koyan kahraman gazilerimizin günü kutlu olsun”

Yapılan konuşmanın ardından düzenlenen tören, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın Millet Parkı’nda gazi ve şehit ailelerine düzenlediği kahvaltı ile devam etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanı ve Mareşal Rütbesi verilmesinin 102. Yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü İskenderun’da çeşitli törenlerle kutlandı.

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel’in de ilçe protokolüne eşlik ettiği kahvaltıda, kısa bir konuşma yapan İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, devletin ve milletin bekası uğruna canlarını ortaya koyan Aziz Şehitleri rahmet, kahraman Gazileri de minnetle anarken, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Gazilik” unvanı ve “Mareşallik” rütbesinin verilişinin 102. Yıl dönümü ile aziz vatanımız uğruna yüreğini ortaya koymuş kahraman gazilerimizin “Gaziler Günü”nü kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Şanlı tarihimiz boyunca, tüm zorluklara rağmen bağımsızlık ve istiklâlini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, Hem Hakk’ın hem de halkın nezdinde çok değerli olan bu mazhariyet uğrunda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. Şehit ve gazilerimizin vatanımızın bölünmezliği, milletimizin birlik ve beraberliği için verdiği kutsal mücadeleler, tarih sayfalarında kahramanlık destanı olarak altın harflerle yerini almıştır. Barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşadığımız bu cennet vatanımız, bizlere aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin en kutsal emanetidir. Onlardan aldığımız güç ve ilhamla bu mübarek emanete kararlılıkla sahip çıkarak, birlik ve beraberliğimizi koruyarak, çocuk ve gençlerimize daha güzel bir hayat, daha müreffeh bir ülke bırakmak için milletçe sarsılmaz bir irade ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Fatih Tosyalı da, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerin Gaziler Günü’nü kutlarken, “Gazilerimiz, bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, ulusal birliğimizin onurlu sembolleridir” dedi.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar