Haber Hatay

Hatay UKOME'den toplu taşımaya ve trafik güvenliğine yönelik kararlar

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Aralık ayı toplantısında, toplu taşımaya ve trafik güvenliğine yönelik önemli kararlar alındı.


Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Aralık ayı toplantısında Belen’de EDS Komisyonu tarafından planlanan noktalarda 10 adet ‘Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi’ kurulması kararlaştırıldı.

30 gündem ve 12 ek gündem maddesi olmak üzere toplamda 42 maddenin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda; Dörtyol Numune Evler Mahallesi Tahsin Katipoğlu Caddesi üzerinde yeni bir minibüs garajı yapılması ve toplu taşıma araçlarının güzergâhlarının bu yönde revize edilmesine karar verildi.

Belen’de faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarının Kıcı mevkiine giderek vatandaşlara hizmet etmesi adına ek güzergâh oluşturulmasına ve EDS Komisyonu tarafından planlanan noktalarda 10 adet ‘Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi’ kurulmasına karar verildi.

Arsuz’da ise Samandağ Arsuz yolu ile siteler yolu kesişiminde trafik akışını düzenlemek ve olası trafik kazalarını önlemek adına kavşakta trafik düzenlemesi yapılmasına karar verildi.

Toplu taşıma araçlarında yaş kriteri düşürüldü

İl genelinde hizmet veren özel denetimli toplu taşıma araçlarında uygulanan 17 yaş sınırı yenilenen araçlar için 13, mevcut araçlar için 15 yaşına düşürülürken, Antakya, Defne, Reyhanlı, Hassa, Kırıkhan, Yayladağı ve Altınözü’nde toplu taşıma iyileştirme projesi kapsamında araç yenileme süreleri deprem nedeniyle 31.12.2024 tarihine kadar ertelendi.  Toplantıda son olarak, il genelinde muhafaza hizmeti veren otoparkların ücret tarifelerinde artış yapılarak güncellenmesi onaylandı.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar