Haber Hatay

Hatay'da Hak Sahibi Olmayanlara ve Kiracı Vatandaşlara Ev Müjdesi!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, depremden etkilenen ve hak sahibi olmayan veya kiracı konumunda olan vatandaşlara yönelik konut yapacaklarını duyurdu.


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’da hak sahibi olmayan veya kiracı konumunda olan vatandaşlara yönelik konut yapacaklarını duyurdu.

Başkan Savaş, hak sahiplerine devletin konut yaptığını, ancak hak sahibi olmayan veya kiracı olup da evleri yıkılan vatandaşları kolay ödeme yöntemiyle ev sahibi yapacaklarını ifade etti.

“ŞEHRİMİZİN TÜM IŞIKLARINI YENİDEN YAKACAĞIZ”

Katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan Başkan Savaş; “Biz depremin ardından 10. günden itibaren Yıldız Teknik Üniversitesi’nden 126 arkadaşımız ve çok sayıda yetkin isimle birlikte Hatay’ı ayağa kaldırmak için proje yapıyoruz. Hak sahiplerine konut yapımı desteği sağlanacak. Biz de hak sahibi olmayan, kirada olan, yeni evlenen, depremden önce konutu olmayan hemşehrilerimize uzun vadede ödemeli evler yapıyoruz. Kaynak ve konutların yerleri ile ilgili planlamalarımızı tamamladık. Hollanda hükumeti ile özel bir çalışmamız var. Bizim de ayrıca İMAR LTD’nin 3 yerde arazisi var. Bunlarla ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Kamu-özel yatırımı ile vatandaşlarımıza 2 katlı 4’er daireden oluşan güvenilir evlerimizi teslim edeceğiz. Şehrimizin tüm ışıklarını yeniden yakacağız” ifadelerini kullandı.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar