Haber Hatay

Hatay'da gazeteciler deprem acısını unutmadı, görevlerini sürdürüyor

Hatay'da 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden 10 gazetecinin meslektaşları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü buruk kutluyor.


Depremlerin yıkıma neden olduğu Hatay’da, yakınlarını ve meslektaşlarını yitiren basın mensupları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü buruk karşılıyor. İskenderun’daki evinde eşi ve 5 aylık bebeğiyle hayatını kaybeden Anadolu Ajansı muhabiri Burak Milli de dâhil 10 meslektaşını kaybeden basın mensupları, acılarını kenara bırakıp kamuoyunu bilgilendirmek için çaba harcıyor.

Kentteki büyük yıkıma rağmen görevlerini zor şartlarda yerine getiren Hatay’daki basın mensupları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla afette yitirdikleri gazetecilerin mezarlarını ziyaret edecek.

6 Şubat’taki depremlerde hayatını kaybeden gazeteciler Burak Milli, İzzet Nazlı, Fatma Şan, Hasan Seid Okay, Ayşe Figen Arlı, Neşet Alkan, Erhan Yılmaz, Gökhan Aklan, Mehmet Tekin ve Berkay Atay’ı anarken,  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü buruk geçirdiklerini ifade eden basın mensupları, depremin acısının ilk günkü gibi taze olduğunu ifade etti.

Hatay’daki gelişmeleri duyurmak amacıyla ev ve iş yerlerini kaybetmelerine rağmen ilk andan itibaren mesleğe devam ettiklerine dikkat çeken gazeteciler, “Depremde yaşamını yitiren gazeteci arkadaşlarımızın anılarını yaşatmaya devam edeceğiz” mesajı verdi.

“Şartlar ve koşullar ne olursa olsun görevimizi devam ettireceğiz”

Afette anne ve babasını kaybeden, yıkılan binadan ailesiyle yaralı kurtulan Gazeteci Talip Köleoğlu da, yaşadıkları acının tarifinin olmadığını dile getirdi.

Köleoğlu, depremin ardından işinin başına geçtiğini ifade ederek, “Görevimiz gereği acımızı bir kenara koymak zorunda kaldık. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek, bizler gibi depremzedelerin sesi olmak için afetin ilk gününden itibaren görevimizin başındayız. Şartlar ve koşullar ne olursa olsun görevimizi devam ettireceğiz. Biz buradayız, 11 aydır memleketimizden ayrılmadık. Burada olmayı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar