Haber Hatay

Hatay'da Depremzedelerin Çadırlarına Kanalizasyon Suyu Akıyor

Hatay'ın Defne ilçesinde, 2023 yılında meydana gelen depremlerden sonra evleri yıkılan depremzedeler, Gümüşgöze Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Şirin Sokak'ta kurulan çadırlarda yaşamaya çalışıyor.


Hatay'ın Defne ilçesinde, 2023  yılında meydana gelen depremlerden sonra evleri yıkılan depremzedeler, Gümüşgöze Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Şirin Sokak'ta kurulan çadırlarda yaşamaya çalışıyor. Ancak, bölgedeki kanalizasyon suları, aşırı yağışlar nedeniyle çadırlara akıyor.

Depremzedeler, suların içinde yaşamaya çalışırken, bir de koku ve hijyen sorunlarıyla baş etmeye çalışıyor. Kanalizasyon sularının aktığı çadırlarda yaşayanlar, hastalanma riskiyle karşı karşıya.

Yetkililere yardım çağrısında bulunan depremzedeler, kanalizasyon sorununun çözülmesini istiyor.

Çadırlarda yaşayan depremzedeler, yaşadıkları sorunları şu şekilde özetledi:

Suyun içinde yaşamaya çalışıyoruz.
Koku ve hijyen sorunlarıyla baş ediyoruz.
Hastalanma riskiyle karşı karşıyayız.
Yetkililerden yardım istiyoruz.

Depremzedeler Yetkililerden yardım bekliyor

Depremzedeler ise yetkililerden sorunun bir an önce çözülmesini istiyor. Defne Belediyesine defalarca başvurduklarını dile getiren depremzedeler hala bir destek görmediklerini ve kanalizasyon suyu içerisinde yaşamaya çalıştıklarını ifade ettiler. Defne belediye başkanı İbrahim Güzel’e  seslerini duyurmak isteyen depremzedeler konu hakkında çözüm bekliyorlar.Çadırlarda yaşayan depremzedeler, sağlık sorunları yaşamamak için başka bir yere taşınmayı veya kanalizasyon sorununun çözülmesini bekliyor.
 

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar