Haber Hatay

Hatay, Adıyaman ve Gaziantep'te Mükellefler İçin Yapılandırma Süreleri Uzatıldı

Depremlerden etkilenen Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde mükellefler için yapılandırma başvuru ve ödeme süreleri Hazine ve Maliye Bakanlığı taraf


Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde mükellefler için yapılandırma başvuru ve ödeme süreleri uzatıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7440 Sayılı Kanun Genel Tebliği” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Mükellefler için ilan edilen mücbir sebep hali 30 Kasım 2024 tarihine kadar uzatıldı. Bu kapsamda, 4 il ve 2 ilçedeki borçlular, 7440 sayılı Kanun hükümlerinden yararlanmak için başvurularını 28 Şubat 2025’e kadar yapabilecekler.

Yapılandırılan borçların ilk taksit ödemeleri, peşin ödeme dahil olmak üzere 31 Mart 2025’e kadar yapılabilecek. 31 Mart tarihi resmi tatile denk geldiği için ödemeler, 2 Nisan 2025’e kadar uzatıldı. İkinci taksitler ise 30 Nisan 2025’e kadar ödenebilecek.

Kanun kapsamında, il özel idareleri, belediyeler ve yatırım izleme ile koordinasyon başkanlıkları dahil tüm alacaklı idarelerin dairelerine bu süreler içinde başvurular yapılabilecek.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar