Haber Hatay

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan'daki Türkmenlere Türkiye'nin Kapılarının Açık Olduğunu Duyurdu

Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, Lübnan'daki Türkmen soydaşlarına Türkiye'nin kapılarının her zaman açık olduğunu belirtti


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, Lübnan'daki Türkmen soydaşlarına Türkiye'nin kapılarının her zaman açık olduğunu belirtti. İstanbul'da bir araya gelen Erdoğan ve Scholz, görüşmelerinin ardından basın mensuplarının karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundular.

Toplantıda, İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarının etkilerinin Lübnan’a yayılmasını ele alan Erdoğan, İsrail’in bu tutumunu sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, “Netanyahu'nun anlayışı, bu savaşı yalnızca belirli bir bölgede tutmak değil, aynı zamanda yayma yönünde bir eğilim taşıyor” ifadelerini kullandı. Sivil halkın Suriye ve Lübnan'dan kaçışını da gündeme getirerek, bölgedeki insani duruma dikkat çekti.

Erdoğan, Gazze ve işgal altındaki Filistin topraklarında yaşananların bir insanlık dramı olduğunu vurgulayarak, “Uluslararası toplum olarak kalıcı bir ateşkesin sağlanması, insani yardımların ulaştırılması ve İsrail üzerindeki baskının artırılması için acil adımlar atmamız gerekiyor” dedi. 50 bini aşkın insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Erdoğan, vicdan sahibi siyasi aktörlerin artık inisiyatif alarak İsrail’in saldırgan politikalarına karşı durması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin bu süreçteki duyarlılığını sürdüreceğini ifade etti.

Toplantıda göç konusuna da değinen Erdoğan, Suriye'den Türkiye’ye gelen mülteci sayısının 4 milyona ulaştığını, şu an ise 3,5 milyon Suriyeli mültecinin Türkiye'de yaşadığını belirtti. “Türkiye, Suriye'den gelen mültecilere kapılarını her zaman açık tutmuştur ve bu savaş döneminde Lübnan'dan gelecek olanlara da açık tutmaya devam edecektir” diye konuşan Erdoğan, özellikle Lübnan’da yaşayan Türkmen soydaşlarının Türkiye’ye kabul edileceğini duyurdu. "Kapımız onlara da açık" diyerek, Türkiye'nin insani yardımlara olan bağlılığını bir kez daha yineledi.

Gamze Yetkin
Gamze Yetkin [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar