Haber Hatay

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kayseri’deki Olaylı Geceye Sert Tepki: “Vandallık Kabul Edilemez”

AK Parti Yerel Yönetimler Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, sokakları ateşe vermenin kabul edilemez olduğunu vurguladı ve toplumdaki nefret söylemlerine dikkat çekti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam’da düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, dün akşam Kayseri’de yaşanan olaylara ilişkin sert ifadeler kullanarak, “Vandallıkla sokakları ateşe vermek kabul edilemez” dedi.

Toplantıdan Öne Çıkanlar:

  1. Yerel Seçimlere Hazırlık:

    • Erdoğan, yerel seçimlere yönelik hazırlıkların devam ettiğini belirterek, “Her kademede danışmaya ve diyaloğa önem veriyoruz” dedi.
  2. Muhalefete Tepki:

    • Muhalefetin zehirli söylemlerinin toplumda yabancı düşmanlığı ve sığınmacı nefretini körüklediğini ifade eden Erdoğan, “Siyasi kazanım uğruna nefret siyasetine tevezzül edilmesini acizlik olarak görüyoruz” dedi.
  3. Başıboş Köpek Sorunu:

    • Erdoğan, başıboş köpek sorununa yönelik hazırlıkların yapıldığını ve sorunun çözüleceğini belirtti.

Yerel Yönetimlerin Rolü:

Cumhurbaşkanı, AK Parti belediyeciliğinin bir marka haline geldiğini vurgulayarak, “Şehirlerimizin sorunlarını çözme noktasında hiçbir parti AK Partili kadrolarla yarışamaz” dedi. Erdoğan, yerel yönetimlerin AK Parti'nin başarısında önemli bir rol oynadığını belirtti.

Kayseri’deki Olaylı Gece:

Dün akşam Kayseri’de 7 yaşındaki bir çocuğa yönelik taciz gerginliği, toplumda büyük bir yankı uyandırdı. Erdoğan, bu tür olayların kabul edilemez olduğunu belirterek, olayların arkasında muhalefetin zehirli söylemlerinin olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanlarına Tavsiyeler:

Erdoğan, belediye başkanlarına, “Başınızı yastığa koyduğunuzda muhasebenizi yapacaksınız. Önümüzdeki 5 sene boyunca bir tek günü bile boş geçirmeyecek, boşa harcamayacak, israf etmeyeceksiniz” diyerek, halkla iç içe olmaları gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı açıklamalarla, yerel yönetimlerin önemine dikkat çekti ve toplumdaki nefret söylemlerine karşı uyarılarda bulundu. Kayseri’de yaşanan olaylı geceye ilişkin ise vandallığın kabul edilemez olduğunu belirtti.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar