Haber Hatay

MEB Ortak Sınav Sonuçlarına Dair Merak Edilenler!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl ilk kez düzenlediği ortak sınav sonuçları, 10 Kasım'da tamamlandı.


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu yıl ilk kez ortaokul ve lise düzeyinde ortak sınavlar düzenlendi. Sınavların 10 Kasım itibariyle tamamlanmasının ardından gözler sonuç tarihine çevrildi. Test usulü gerçekleştirilen sınavların sonuçlarının ne zaman ve nasıl ilan edileceği öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Peki, 2023 MEB ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, nasıl ve nereden öğrenilir? İşte ortak sınav sonucu sorgulama ekranı...

ORTAK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla "ortaokul ve lise düzeyinde, ülke, il ve okul genelinde 3 farklı ortak sınav uygulaması" başlatıldı.

Bu yıl ilk kez uygulanan 1.dönem ortak sınavları 10 Kasım'da tamamlandı. Sınav sürecinin sona ermesinin ardından sonuç araştırmaları hız kazandı.

ORTAK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ortak sınav sonuç tarihiyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak Kasım ara tatilinden önce ilan edilmesi öngörülüyor. Ortak sınav sonuçları açıklandığında haberimizde yer vereceğiz.

ORTAK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

Sınav sonuçları odmplatform.meb.gov.tr web sitesi üzerinden açıklanacaktır. Okullar, kurumsal giriş yaparak sonuçlarına ulaşabileceklerdir.

İTİRAZ SÜRECİ İLE İLGİLİ İŞLEMLER

a) Öğrenci velisi, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 3 (üç) iş günü içinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile sınav sonucuna itiraz başvurusunda bulunabilir.

b) Okul müdürlüğü, dilekçeleri İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Şubesine aynı gün içinde DYS üzerinden iletir.

c) İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri aynı gün içerisinde dilekçeleri DYS üzerinden İl Millî Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Şubesine iletir.

d) Gelen dilekçeler doğrultusunda optik form üzerinde kontroller yapılarak gerekli bilgilendirmeler İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü üzerinden okul müdürlüklerine yapılır.

ORTAK SINAVLAR NE ZAMAN?

Derslerden bir dönemde iki sınav yapılacaktır. Ancak il sınıf/alan zümrelerince dönem başında gerekçesiyle birlikte karar alınması durumunda haftalık ders saat sayısı altı ve üzeri olan derslerde üçüncü bir sınav da yapılabilecektir. Üçüncü sınavın yapılıp yapılmayacağı, yapılacaksa ne zaman yapılacağı il sınıf/alan zümrelerince belirlenecektir.
 

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar