Haber Hatay

KPSS ön lisans oturumu sona erdi

Nüfus cüzdanı bulunmayan veya nüfus cüzdanında kimlik numarası ve fotoğraf olmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri açık tutuldu.


Türkiye'de bugün Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ön lisans maratonu yaşandı. 1 milyon 200 bin adayın başvurduğu sınavda KPSS'ye girecek bazı adaylar oturuma saniyelerle geç kalarak kapıdan dönmek zorunda kaldı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan 2024-Kamu Personeli Seçme Sınavı (2024-KPSS) ön lisans oturumu sona erdi. Saat 10.15'te başlayan sınavda adaylara, 120 sorudan oluşan genel yetenek-genel kültür testleri için 130 dakika cevaplama süresi verildi.

Nüfus cüzdanı bulunmayan veya nüfus cüzdanında kimlik numarası ve fotoğraf olmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri açık tutuldu.

Sınava 1 milyon 205 bin 899 aday başvurdu. 2 bin 535 engelli adayın katıldığı sınavda, 164 bin 53 görevli yer aldı.

Sınav sonuçları 20 Eylül'de açıklanacak.

Öte yandan geç kalan adaylar kapıdan dönmek zorunda kaldı.

Sabah erken saatlerden itibaren belirlenen sınav merkezlerine gelen adaylar, kimlik ve sınav giriş belgeleriyle sınav salonlarına alındı. Sınav, ÖSYM tarafından ülke genelinde olduğu gibi İzmit'te de sıkı güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi.

Adaylara girecekleri sınav odaları ve belgeleri hakkında görevliler tarafından kılavuzluk yapıldı. Bunun yanı sıra sınava girecek adaylara okul önünde görevliler tarafından su da dağıtıldı.

Sınava geç kalanlar içeri alınmadı

Saat 10.15 te başlayan sınav için 15 dakika kala kapılar görevliler tarafından kapatılarak, sonradan gelen adaylar içeri alınmadı. Kapılar kapandıktan saniyeler sonra gelen ve içeri alınmayan bir adayın üzüntüsü yüzünden okundu.

Kimisi ise saniyelerle yetişti

Bazı kişiler ise KPSS'nin başlama saatine saniyelerle yetişti. Zaman dolmadan koşarak sınav salonlarına doğru giden adaylar görevli personeller tarafından kontrollerinin yapılmasının ardından hızlıca içeriye alındı. Piercing tarzı takılarını çıkartmadan son anda sınava gelen birkaç kadın aday ise girişte büyük zorluk yaşadı. Görevli personeller tarafından kendilerine bu şekilde sınava girmelerinin yasak olduğu belirtilen adaylara takılarını çıkartmaları konusunda yardımcı olundu.

Sınav saati ile giriş saatini karıştırınca sınava alınmadı

Saat 10.00 itibariyle kapılar kapatılarak geç kalan adaylar alınmadı. Bir aday ise 10.15 olan sınav saatini 10.00 olan giriş saati ile karıştırdı. Bina önüne gelen adaya kapıların kapatıldığı ve içeri girişlerin sonlandırıldığı ifade edildi. Aday, saatleri karıştırdığını söyleyerek bina önünden ayrıldı.

Ulaş Üstündağ
Ulaş Üstündağ [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar