Haber Hatay

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, deprem sonrası normalleşme için çalışıyor

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ), 6 Şubat depremlerinden büyük zarar görmüş olmasına rağmen, normalleşme adına önemli adımlar atmaya devam ediyor.


Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda deprem sonrası normalleşme adına attıkları adımlar ve yaptıkları bilimsel çalışmalarımızdan bahsetti.

Tayfur Sökmen Kampüsü Havuzbaşı Restaurantta düzenlenen  toplantıya Rektör Prof. Dr. Veysel Eren’in yanısıra  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Turan, Genel Sekreter Prof. Dr. İbrahim Halil Çerçi, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Serpil Kır Elitaş, İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız ile yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Üniversite yüz yüze eğitim için hasar onarım ve inşa faaliyetlerinin sürdüğünü belirten Rektör Eren, “Üniversitemiz asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerden büyük ölçüde zarar gördü. Ne yazık ki, depremin ardından kapalı alanlarımızın tamamında tadilat yapılmadan kullanılabilecek tek bir ofis bile kalmamıştı. Buna rağmen depremin ilk saatlerinden itibaren sosyal medyamız üzerinden bizi takip edenleri doğru bir şekilde yönlendirerek, kampüsümüzü güvenli bir alan olarak sivillere ve tüm kurumlara açarak ve hepsinden önemlisi şehrimizde ayakta kalan tek sağlık kuruluşu olan hastanemizde kendileri de depremzede olan sağlık çalışanlarımızla sağlık hizmeti sunarak önemli bir işlev gördük” dedi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ), 6 Şubat depremlerinden büyük zarar görmüş olmasına rağmen, normalleşme adına önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Deprem sonrası normalleşme adına önemli adımlar attıklarını belirten Eren, “Uzaktan eğitim yoluyla eğitim-öğretim faaliyetlerini başlattık ve bahar dönemini sorunsuz bir şekilde tamamladık. Zor koşullarda öğrencilerimize mezuniyet törenleri yaparak normalleşme adına ilk adımları attık” dedi.

6 Şubat depremlerinin daha iyi anlaşılması adına bilimsel çalışmalardan bahseden Eren, 6 Şubat Depremlerini bilimsel bakış açısıyla tarihe not düşen kitap derlemesinin ve şehrimizin yeniden inşasına ışık tutacak “Deprem ve Dirençli Kentler: Hatay İçin Çözüm Arayışları” çalıştayının detaylarından bahsetti.

Deprem sonrası bölgenin ayakta kalan tek sağlık kuruluşu olan Sağlık Uygulama ve Araştırma hastanesi hakkında bilgiler veren Eren: “Altı blok ve poliklinik binalarından oluşan hastanenin dört blok ve poliklinik binalarının tadilatı bitirilmiştir. Tüm polikliniklerimiz hizmet vermekte ve ameliyatların %95’i yapılabilmektedir. Deprem öncesi günlük ortalama hasta sayısı 1600 iken, bugün ortalama hasta sayımız 2600 olmuştur. Kocaeli Belediyesi’nin yaptığı Ortez Protez Merkezinde günlük 80 hasta tedavi görmektedir. Yatan hasta sayımız 350’lere ulaşmıştır. Diş hastanemiz ise depremin ilk günlerinden itibaren hizmet vermeye devam etmektedir. Günlük ortalama 600 hastaya hizmet vermektedir. Hayvan hastanemiz de gerekli güçlendirmelerden sonra yerinde faaliyetine devam edecektir” dedi.

Deprem felaketi sonrası yaşanan barınma sorununun farkında olduklarını, öğrencilerin yüz yüze eğitime geçince barınma problemi yaşamamaları adına gerekli girişimlerde bulunduklarını da anlatan Eren, yurt yapılması amacıyla gerekli alanların Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis edildiğini belirtti.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ), 6 Şubat depremlerinden büyük zarar görmüş olmasına rağmen, normalleşme adına önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Üniversite personelinin barınma problemi yaşamaması adına Antakya MYO yerleşkesinde 304 ve Kampüs içinde 334 olmak üzere toplam 638 adet konteyner ve prefabrik konutun kullanıma hazır hale getirildiğini ve personele tahsis edildiğini ifade eden Rektör Eren, kalıcı barınma noktasında yapılan girişimleri de anlattı.

Toplantı, Rektör Eren’in basın mensuplarının sorularını cevaplamasıyla sona erdi.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar