Haber Hatay

2024 DGS Tercihleri Başladı: Adaylar İçin Kritik Bilgiler ve Başvuru Detayları Haberimizde..

2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercihleri başladı. Adaylar, 18-24 Eylül 2024 tarihleri arasında ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden tercihlerini yapabilecekler. Detaylar için tıklayın.


Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercihleri, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) duyurusuyla birlikte başladı. Adaylar, DGS sınav sonuçlarından aldıkları puanlara ve üniversitelerde yer alan boş kontenjanlara göre tercihlerini gerçekleştirecek. DGS tercihleri, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ekranı üzerinden yapılacak.

DGS Tercih Kılavuzu ve Tarihler 2024 DGS tercih kılavuzu, sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adaylar tarafından araştırılıyordu. ÖSYM duyurusuyla birlikte DGS tercih işlemleri başladı. Üniversitelerin iki yıllık önlisans bölümlerinden mezun olan adaylar, önlisans eğitimlerini dört yıllık lisans eğitimine yükseltmek için sınavdan aldıkları puanlara göre üniversite tercihinde bulunacak.

Tercih İşlemleri Nasıl Yapılır? Adaylar tercihlerini, 18-24 Eylül 2024 tarihleri arasında yapabilecek. Tercih işlemleri, 24 Eylül 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecek. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak 18 Eylül 2024 tarihinde saat 15.00’den itibaren T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle elektronik ortamda ÖSYM’nin AİS adresinden yapabilecek.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar