Haber Hatay

Hatay ve Deprem Bölgesi Hava Durumu: Soğuk Hava Devam Ediyor!

Hatay ve deprem bölgesini etkileyen soğuk hava dalgası devam ediyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, bölgede en düşük hava sıcaklığı Hatay'da 0°C, Antakya'da -2°C, İskenderun'da ise 1°C olarak öngörülüyor.

Bölgede gün boyunca parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Yağış beklenmemekle birlikte, yer yer sis ve pus hadisesi görülebilir.

Depremden etkilenen vatandaşların soğuk hava koşullarına karşı dikkatli olması gerekiyor. Özellikle geceleri ve sabahları sıcaklıkların daha da düşmesi bekleniyor.

Yetkililer, vatandaşları soğuktan korunmak için gerekli önlemleri almaya çağırdı. Vatandaşların, kalın giyinmeleri, ellerini ve yüzlerini korumaları ve bol sıvı tüketmeleri tavsiye edildi.

Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlara barınma ve gıda yardımı ulaştırılmaya devam ediyor. AFAD ve Kızılay ekipleri, bölgede kurdukları çadırlarda vatandaşlara barınma imkanı sunuyor. Ayrıca, depremzedelere gıda, giyim ve hijyen malzemeleri de dağıtılıyor.

Deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmaları tamamlandı. AFAD'ın açıklamasına göre, 10 ilde 40 bin 642 kişinin hayatını kaybettiği, 105 bin 505 kişinin ise yaralandığı depremde, 13 bin 208 bina da yıkıldı.

Bölgede hasar gören binaların tespiti çalışmaları devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, hasarlı binalarda incelemelerde bulunuyor. Hasarlı binalarda oturan vatandaşlar, güvenli binalara taşınmaları için uyarılıyor.

Deprem bölgesinin yeniden inşası için çalışmalar planlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinin 1 yıl içinde yeniden inşa edileceğini açıkladı.

Deprem bölgesine yardım etmek isteyen vatandaşlar, AFAD ve Kızılay'ın yardım hesaplarına bağışta bulunabilirler. Ayrıca, depremzedeler için yardım toplama çalışmaları yürüten sivil toplum kuruluşlarına da destek olunabilir.

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar