Haber Hatay

Hatay'da Sel Felaketi: 5 Saatte 111 Kg Yağmur, 204 İhbar! 1 Aile Tahliye Edildi!

Hatay'da dün gece metrekareye 5 saatte 111,2 kilogram yağış düştü. Bu, mayıs ayı rekoru olarak kayıtlara geçti.


Hatay Valiliği, dün gece kent merkezine 5 saatte metrekareye 111,2 kilogram yağış düştüğünü, bu miktarın mayıs ayı içerisinde ölçülen en yüksek yağış miktarı olduğunu açıkladı.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamındaki tüm kamu kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla yaptığı Değerlendirme Toplantısı sonrası, valilikten yapılan yazılı açaıklamada il genelinde 182 su baskını ve 22 mahsur kalma olmak üzere toplamda 204 ihbar alındığı, ihbarlarla ilgili kurumlarla paylaşılarak müdahale edildiği belirtildi.

Hatay'da dün gece metrekareye 5 saatte 111,2 kilogram yağış düştü. Bu, mayıs ayı rekoru olarak kayıtlara geçti.

Açıklamada, il genelinde 49 adet konteynerin yağışlardan tahliye edilmeyi gerektirmeyen ölçüde etkilendiği, 1 konteynerde yaşayan 5 kişilik bir ailenin de tahliyesinin sağlandığı ifade edildi.

Hatay’da sağanak nedeniyle su baskınlarının oluştuğu yerlerde temizlik ve onarım çalışmalarına başlandığının yeraldığı belirtilen Hatay Valiliği’nin devamında şu ifadeler yeraldı: “Günyazı ve Küçükdalyan mahallelerinde yaşanan dere taşmasına DSİ ekiplerimiz tarafından müdahale gerçekleştirilmiştir. Bu süreçte mahsur kalan 75 vatandaşımızın güvenli alanlara tahliyesi sağlanmıştır. Antakya Atatürk Caddesi eski Orman İşletme Müdürlüğü ile Köprübaşı mevki arasındaki yol, Antakya Expo yolu, Antakya Çevre Yolu Toki Alt Geçidi ile Çekmece Köprüsü arasındaki yol, Defne Harbiye Cad. – Uğur Mumcu bulvarı altgeçidi yollarının trafiğe açılması sağlanmıştır. Antakya Kavaslı altgeçidinde yağışlar sonucunda biriken sular çekilmiş, yapılan temizlik çalışmaları sonucunda kısa sürede trafiğe açılması sağlanacaktır.

Samandağ Hıdırbey Mahalelsinde(Musa Ağacı mevkii) yoğun yağışlara bağlı olarak su kanalının taşması sonucu bazı işyerleri zarar görmüştür. Hasar tespit çalışması amacıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekibi yönlendirilmiştir. Ayrıca tıkanan kanalların açılması amacıyla Hatsu tarafından çalışma yapılmıştır.

Dörtyol Çay Mahallesi Çay Sokak adresindeki(Devlet Hastanesi arkası) yolun bir kısmının aşırı yağışlar nedeniyle Özerli Deresi yatağına doğru kaydığı ihbarı üzerine DSİ ekiplerimizce ıslah ve şev kesit çalışması devam etmektedir.

Hatay'da dün gece metrekareye 5 saatte 111,2 kilogram yağış düştü. Bu, mayıs ayı rekoru olarak kayıtlara geçti.

Aşırı yağışlardan dolayı geçici olarak trafiğe kapatılan Arsuz-Çevlik arasındaki yolda çökmeler meydana gelmiş olup yol Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından onarılarak yeniden trafiğe açılmıştır.

Merkez ilçelerimize bağlı herhangi bir elektrik kesintisi bulunmamaktadır. Yağışın, Antakya ve Defne ilçelerimizde yerel olarak devam etmekte olduğunu, şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmadığını ve devletimizin tüm kurumlarının 24 saat esaslı olarak sahada görev yaptığını bildirir, yağışlardan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.”

Onurcan Kurtay
Onurcan Kurtay [email protected]

Yorum yapmak için tıklayınız 0
Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
Yorumlar